Πολιτική

“Τέλος στο μνημόνιο με τη συναίνεση της τρόικας”, λέει η Βούλτεψη στη La Repubblica

Με τίτλο "Η Ελλάδα καθησυχάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση: Τέλος στο Μνημόνιο μόνο με τη συναίνεση της Τρόικας" και υπότιτλο "Η Σοφία Βούλτεψη, δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθησυχάζει τις αγορές", η ιταλική εφημερίδα La repubblica, αναφέρεται στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

Η εφημερίδα δημοσιεύει συνέντευξη της υφυπουργού και κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, με την ίδια να δηλώνει: “Η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο μόνο μετά από συμφωνία με τους τρεις θεσμικούς εταίρους. Θα συνεχίσει να ακολουθεί με προσήλωση το πρόγραμμα» και επισημαίνει το συνεχές αίτημα για εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ένα μήνυμα αστάθειας στις αγορές που κινδυνεύει να κάνει κακό στη χώρα. Εμείς ωστόσο δεν θα γυρίσουμε το ρολόι πίσω”.

Ακόμη, η Σοφία Βούλτεψη τονίζει πως “δεν έχουμε πρόθεση να παρεκκλίνουμε από τον έλεγχο της δημοσιονομικής κατάστασης. Δεν θα ξαναϋπάρξουν ελλείμματα και δεν θα επιστρέψουμε στο παρελθόν. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες. Η οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη, το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε σε 2,7 δις τον Ιούλιο, η ανεργία έχει αρχίσει να σημειώνει πτώση”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 1
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 4
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1