Κόσμος

Βρήκαν μαζικό τάφο σε περιοχή όπου αγνοούνται 43 φοιτητές

Ενα μαζικό τάφο στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού ανακάλυψαν οι αρχές. Εκεί, εδώ και μέρες αγνοούνται 43 φοιτητές μετά τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις τις οποίες κατέστειλε βίαια η τοπική αστυνομία.

Οι μεξικανικές αρχές εντόπισαν ένα μαζικό τάφο στις παρυφές της πόλης Ιγκουάλα της πολιτείας Γκερέρο στο νότιο Μεξικό όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Στην περιοχή αυτή αγνοούνται εδώ και ημέρες περίπου 43 φοιτητές έπειτα από σφοδρότατες συγκρούσεις με την αστυνομία και με ομάδες ένοπλων συμμοριών κατά τις οποίες σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

«Μέσα στις επόμενες ώρες θα καθορίσουμε τον αριθμό των πτωμάτων και τα αίτια του θανάτου τους», δήλωσε ο Χόρχε Βαλντέζ εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας προσθέτοντας ότι πολλά από τα πτώματα έχουν ήδη εκταφεί.

Οι φοιτητές που αγνοούνται συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε διαδηλώσεις κατά του νέου εκπαιδευτικού συστήματος. Τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών κατέστειλε με απίστευτη βιαιότητα η τοπική αστυνομία με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να σκοτωθούν πολλοί από πυρά αγνώστων.

Η πόλη Ιγκουάλα βρίσκεται περίπου 193 χιλιόμετρα νότια της Πόλης του Μεξικού στην όλο και πιο βίαιη πολιτεία Γκερέρο.

Οι πολιτειακές αρχές συνέλαβαν 22 αστυνομικούς οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία δύο φοιτητών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ενώ τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέκριναν την αστυνομία για υπερβολική χρήση βίας κατά των φοιτητών.

Μόλις 13 από τους συνολικά 57 αγνοούμενους φοιτητές έδωσαν σημεία ζωής τα προηγούμενα 24ώρα. Όπως είπαν κάποιοι κρύβονταν για να γλιτώσουν από την αστυνομική βία ενώ κάποιοι άλλοι είχαν καταφέρει να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 Πολλοί ομαδικοί τάφοι έχουν βρεθεί σε ολόκληρο το Μεξικό τα τελευταία χρόνια σε μια «κληρονομιά» της αποτρόπαιας βίας των συμμοριών των ναρκωτικών, που έχει στοιχίσει τη ζωή περίπου 100.000 ανθρώπων από το 2007.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε

Ένοχος ο όμιλος BP για τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην αμερικανική ιστορία

Στοιχεία σοκ για τον πόλεμο των καρτέλ ναρκωτικών – 22.322 αγνοούμενοι στο Μεξικό σε 8 χρόνια!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξω από τα τείχη της Μονής Σινά η ένταση - «Φατρία και παρασυναγωγή οι μοναχοί που απαιτούσαν να φύγει ο Αρχιεπισκόπος» λέει ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος
Επισήμανε ότι δεν επιτρέπεται στους Αιγυπτίους η πρόσβαση στη Μονή Σινά και όσες κινήσεις έχουν γίνει από τους πραξικοπηματίες δεν είναι νόμιμες
Μονή Σινά
Ο Τραμπ έδιωξε τη διευθύντρια των CDC Σούζαν Μονάρεζ μετά την άρνησή της να παραιτηθεί
Η Σούζαν Μονάρεζ, που δεν συμπλήρωσε ούτε μήνα στη θέση της διαφωνούσε με την πολιτική υπουργού Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι λέγοντας ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών
H Σούζαν Μονάρεζ 2
Χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κοντά στη Δαμασκό μετά τους βομβαρδισμούς – Αναφορές για πολλά θύματα
Στην περιοχή όπου έγινε η επιχείρηση βρίσκονταν κτίριο με όπλα της Χεζμπολάχ - Πρόκειται για την πρώτη ισραηλινή χερσαία επίθεση κοντά στη Δαμασκό μετά την πτώση του προηγούμενου καθεστώτος
Σύριοι στρατιώτες