Κόσμος

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τη Γαλλία – Τουλάχιστον 2 νεκροί

Θυελλώδεις άνεμοι που έφθαναν τα 100 και πλέον χιλιόμετρα την ώρα προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων σε δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην ανατολική Γαλλία, ενώ ενίσχυσαν σημαντικά μια μεγάλη πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση στην Κορσική (νοτιοανατολικά), μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.

Στην Αλσατία μία 57χρονη οδηγός σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο καταπλάκωσε το αυτοκίνητό της στα περίχωρα του Στρασβούργου. Στην Σαμπάν-Αρντέν, μια άλλη γυναίκα ηλικίας 44 ετών καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που είχε ξεριζωθεί καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό της.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Αλσατίας κλήθηκε και επενέβη περισσότερες από 200 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου για πολλές ώρες στην περιοχή όπως και στη γειτονική περιοχή της Λορένης προτού η κυκλοφορία επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Οι σφοδροί άνεμοι επίσης ενίσχυσαν στην βόρεια Κορσική μία πυρκαγιά σε θαμνώδη έκταση που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη μεγαλύτερη φωτιά που σημειώθηκε την τρέχουσα περίοδο στο νησί καθώς επεκτάθηκε σε σχεδόν 6.000 στρέμματα. Νωρίτερα σήμερα η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Ο αέρας, με ριπές ανέμου που έφθασαν τα 169 χιλιόμετρα την ώρα, προκάλεσε πολλές ζημιές στην πόλη Μπαστιά.
Σφοδροί άνεμοι έπληξαν επίσης γειτονικές χώρες της Γαλλίας. Χθες το βράδυ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από πτώσεις δέντρων ή κλαδιών στο Βέλγιο και τα δημόσια πάρκα των Βρυξελλών έκλεισαν ως προληπτικό μέτρο, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ζημιές υπήρξαν και στη νοτιοδυτική Γερμανία όπου ένας οδηγός αυτοκινήτου και ένας ποδηλάτης τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις για μέτρα σοκ από Μπαϊρού στη Γαλλία - Ζητά περικοπές 3.000 θέσεων στο δημόσιο και κατάργηση 2 αργιών
Ο Φρανσουά Μπαϊρού υποστηρίζει ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης θα μπορούσαν να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες, καθώς οι επικριτές αποκαλούν το σχέδιο «άμεση επίθεση στη Γαλλία»
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση ενός σημαντικού σχεδίου ανάκαμψης των δημόσιων οικονομικών, στο οποίο περιγράφονται οι πρώτες δημοσιονομικές κατευθύνσεις για το 2026
Επαναπατρίστηκε ρωμαϊκό ψηφιδωτό στην Πομπηία μετά από 80 χρόνια - Είχε κλαπεί από αξιωματικό των Ναζί
Το ψηφιδωτό χρονολογείται μεταξύ του 1ου αιώνα π.Χ. και του 1ου αιώνα μ.Χ. - Οι κληρονόμοι του, το επέστρεψαν στην Ιταλία αφού ο προηγούμενος Γερμανός ιδιοκτήτης του πέθανε - Τι αναφέρει η «κατάρα της Πομπηίας»
Συντηρητές εκθέτουν ένα ρωμαϊκό ψηφιδωτό που απεικονίζει ένα ζευγάρι ερωτευμένων, το οποίο επαναπατρίστηκε από τη Γερμανία, στο αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας 4
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο»
«Οι κυρώσεις είναι απαραίτητες για να μην έχει η Ρωσία τα μέσα να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κάγια Κάλας
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο» 34
Τραγωδία στην Ιταλία: Τρεις νεκροί μετά από σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο μέσα σε σήραγγα – Μία 5χρονη ανάμεσα στους τραυματίες
Τα θύματα είναι τρεις άνδρες, ενώ η 5χρονη που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Φλωρεντίας με ελικόπτερο - Μία γυναίκα φέρει επίσης σοβαρά τραύματα από το σφοδρή σύγκρουση
Ασθενοφόρο στην Ιταλία