Ελλάδα

Γόνος γνωστής πολιτικής οικογένειας μονιμοποιήθηκε στον Δήμο Ξάνθης με πλαστά πιστοποιητικά

Στην Εισαγγελία Ξάνθης έφτασε την περασμένη εβδομάδα ο φάκελος δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο των πιστοποιητικών που έχει χρησιμοποιήσει για τη μονιμοποίησή του, είχε στην κατοχή του πιστοποιητικά, η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται καθώς και ψευδείς βεβαιώσεις.

Πρόκειται για επί σειρά ετών εργαζόμενο του Δήμου Ξάνθης, που μάλιστα προέρχεται από πολιτική οικογένεια της περιοχής. Η υπόθεση ήρθε στο φως κατά τον έλεγχο όλων των πιστοποιητικών όλων των υπαλλήλων του Δήμου, που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες κατ’ εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών και ήδη έχει αποδώσει καρπούς, καθώς εντοπίστηκαν τρία συνολικά περιστατικά υπαλλήλων με πλαστά πτυχία, όπως αποκάλυψε η Εφ. Ακρίτας και το ThrakiToday.com.

Ωστόσο η εν λόγω υπόθεση απασχόλησε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους ελεγκτές ενώ τα αποτελέσματα του ελέγχου έχουν γίνει γνωστά στους αρμόδιους ήδη από το καλοκαίρι και όταν στο τιμόνι του Δήμου βρισκόταν ακόμη ο πρώην Δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης.

Στη συνέχεια όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του “Ακ” και του ThrakiToday.com ο φάκελος διαβιβάστηκε και στην Εισαγγελία, όπως άλλωστε προβλέπεται σχετικώς, ενώ αναμένεται η πειθαρχική ποινή από πλευράς του Δήμου, η οποία σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία είναι η απόλυση.

Υπενθυμίζεται πως στις τρεις περιπτώσεις υπαλλήλων που εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία, λυκείου και δημοτικού, επιβλήθηκε η ποινή της απόλυσης και οι ίδιοι απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, ήδη από την περασμένη άνοιξη.

πηγή: thrakitoday

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Εύβοια: Προσπάθησε να βιάσει 5χρονο αγόρι

Δράμα: Βρήκαν τον δράστη 5 χρόνια μετά – Ήταν ήδη στη φυλακή!

Φθιώτιδα: 57χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο – Μια οικογένεια στο νοσοκομείο

Ηλεία: Τι αποφάσισε το δικαστήριο για τον 14χρονο που έπνιξε τα ανίψια του στο Στρέφι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Παίρνει όρκο η αδερφή του 39χρονου ότι τα κοπέλια μου τον σκότωσαν;» λέει η μητέρα των τριών αδερφών Φραγκιαδάκη για το μακελειό στα Βορίζια
«Του είχαν στήσει ενέδρα και παίζανε από γύρω, βγαίνουν οι τηλεοράσεις και λένε ότι ανταπέδιδαν με πυροβολισμούς, αυτά είναι όλα ψέματα» τονίζει ο πατέρας του Φανούρη Καργάκη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου