Κόσμος

Αποστολή όπλων στο Κουρδιστάν: στρατιωτική βοήθεια κατά των τζιχαντιστών ή η μεγάλη υποκρισία της Μέρκελ;

Η Γερμανία, η τρίτη μεγαλύτερη χώρα στην εξαγωγή όπλων παγκοσμίως, αποφάσισε να σπάσει ένα ταμπού και να δώσει όπλα στου Κούρδους του Βορείου Ιράκ, αλλά...για καλό σκοπό: να καταπολεμήσουν τζιχαντιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που διαθέτουν υπεροπλία μετά την κατάσχεση αμερικανικών όπλων του ιρακινού στρατού.

Διαβάστε όμως γιατί η πράξη αυτή θεωρείται υποκριτική, σε μια ανάλυση ενός καθηγητή του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ, που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

Όλη η ανάλυση σε μετάφραση-επιμέλεια του OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «ανύπαρκτη» σχέση της Ζιζελ Πελικό με την κόρη της μετά την υπόθεση βιασμού - «Η μητέρα μου δεν είναι σύμβολο»
Όπως γράφει η Νταριάν στο βιβλίο της, η μητέρα της δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της είχε κακοποιήσει την ίδια του την κόρη, λέγοντάς της: «Ο πατέρας σου είναι ανίκανος για κάτι τέτοιο»
Η κόρη της Gisele Pelicot, Caroline Darian 1