Κόσμος

Η κομισιόν δεν θα κινήσει διαδικασία παράβασης κατά της Βουλγαρίας για την Corpbank

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σκοπεύει να κινήσει διαδικασία παράβασης κατά της Βουλγαρίας για την προβληματική τράπεζα Corpbank, προς το παρόν τουλάχιστον.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Βουλγαρία για το θέμα και τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει για την επίλυσή του. Σχετικές ερωτήσεις στάλθηκαν στη Σόφια στις 18 Αυγούστου και οι απαντήσεις δόθηκαν στις 27 Αυγούστου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το θέμα εκτιμάται ότι θα επιλυθεί χωρίς την ανάγκη να κινηθεί διαδικασία παράβασης κατά της Βουλγαρίας. Την 1η Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Στην επιστολή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την ανησυχία της για τη μακρά περίοδο, στη διάρκεια της οποίας οι καταθέτες της Corpbank δεν έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους.

Η Corpbank σταμάτησε να λειτουργεί στις 21 Ιουνίου και την ίδια μέρα τέθηκε υπό ειδικό καθεστώς εποπτείας από την Κεντρική Τράπεζα με ανώτατο όριο “επιτήρησης” τους έξι μήνες, με στόχο να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο ίδρυμα.

Στον Τσβέταν Βασίλεφ, μεγαλομέτοχο της τράπεζας -μέσω της Bromak EOOD με έδρα τη Σόφια (κατέχει το 50,7%)- και σε άλλα ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση περίπου 206 εκατ. λέβα από την τράπεζα, την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2011 ως τον Ιούνιο του 2014.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Alpha Bank: 22,5 εκατ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Alpha bank: Ναι στις φοροελαφρύνσεις, αλλά επιλεκτικά

Attica BANK: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και reverse split

Ο Γ. Παπανδρέου στο σεμινάριο της Royal Bank: Πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σχέδια για κάμερες στα πιλοτήρια μετά την αεροπορική τραγωδία της Air India: «Δεν μπορεί να μεταδίδεται ο θάνατος πιλότου στις ειδήσεις»
Οι κάμερες θα λειτουργούν συμπληρωματικά των συσκευών καταγραφής φωνής και δεδομένων πτήσης στο πιλοτήριο - Αντιδρούν οι χειριστές
H ουρά του αεροπλάνου που συνετρίβη στην Ινδία