Κόσμος

Η κομισιόν δεν θα κινήσει διαδικασία παράβασης κατά της Βουλγαρίας για την Corpbank

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σκοπεύει να κινήσει διαδικασία παράβασης κατά της Βουλγαρίας για την προβληματική τράπεζα Corpbank, προς το παρόν τουλάχιστον.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Βουλγαρία για το θέμα και τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει για την επίλυσή του. Σχετικές ερωτήσεις στάλθηκαν στη Σόφια στις 18 Αυγούστου και οι απαντήσεις δόθηκαν στις 27 Αυγούστου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το θέμα εκτιμάται ότι θα επιλυθεί χωρίς την ανάγκη να κινηθεί διαδικασία παράβασης κατά της Βουλγαρίας. Την 1η Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Στην επιστολή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την ανησυχία της για τη μακρά περίοδο, στη διάρκεια της οποίας οι καταθέτες της Corpbank δεν έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους.

Η Corpbank σταμάτησε να λειτουργεί στις 21 Ιουνίου και την ίδια μέρα τέθηκε υπό ειδικό καθεστώς εποπτείας από την Κεντρική Τράπεζα με ανώτατο όριο “επιτήρησης” τους έξι μήνες, με στόχο να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο ίδρυμα.

Στον Τσβέταν Βασίλεφ, μεγαλομέτοχο της τράπεζας -μέσω της Bromak EOOD με έδρα τη Σόφια (κατέχει το 50,7%)- και σε άλλα ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπεξαίρεση περίπου 206 εκατ. λέβα από την τράπεζα, την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2011 ως τον Ιούνιο του 2014.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Alpha Bank: 22,5 εκατ. τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Alpha bank: Ναι στις φοροελαφρύνσεις, αλλά επιλεκτικά

Attica BANK: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και reverse split

Ο Γ. Παπανδρέου στο σεμινάριο της Royal Bank: Πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει – Θα επιβάλω κυρώσεις στη Ρωσία όταν όλοι κάνουν το ίδιο»
«Αυτός δεν είναι ο πόλεμος του Τραμπ (δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος!), είναι ο πόλεμος του Μπάιντεν και του Ζελένσκι»
Ο Ντόναλντ Τραμπ 1
Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο άνδρας που φάνηκε να πανηγυρίζει με όρθιες γροθιές «σπάει τη σιωπή του»
Έγινε viral όταν φάνηκε να φωνάζει «USA, USA» μέσα στο πλήθος - Δικαιολογεί την κίνησή του λέγοντας ότι ήθελε να δημιουργήσει μια «απόσπαση προσοχής» και όχι να γιορτάσει τον θάνατο του ακροδεξιού influencer
Άντρας πανηγυρίζει μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ 2
Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων στη Κωνσταντινούπολη σε στελέχη της αντιπολίτευσης για διαφθορά
Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 48 ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για διαφθορά – Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Μπαϊράμπασα στην Κωνσταντινούπολη, μέλος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP
Αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας
Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η χήρα του καταρρέει πάνω στο φέρετρό του – «Πότε δεν θα ξεχαστεί ο άντρας μου, θα φροντίσω εγώ γι’ αυτό»
«Ο ήχος αυτής της χήρας που κλαίει αντηχεί σε όλο τον κόσμο σαν κραυγή μάχης», είπε η Έρικα Κιρκ θρηνώντας για τον αγαπημένο της σύζυγο
Έρικα Κιρκ
10
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
11
Η σπαρακτική ομιλία της συζύγου του Τσάρλι Κερκ - «Με ρώτησε η κόρη μας που είναι ο μπαμπάς, της είπα πως πήγε ταξίδι με τον Ιησού»
«Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική κραυγή. Η αποστολή του συζύγου μου δεν θα τελειώσει, ούτε για μια στιγμή», τόνισε η χήρα του συντηρητικού ακτιβιστή
Έρικα Κιρκ
17