Πολιτική

Αυτοί θα ελέγχουν το πόθεν έσχες των πολιτικών

Μόνιμη πενταμελής επιτροπή θα συγκροτηθεί στη Βουλή, που θα ελέγχει το πολιτικό χρήμα και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Η επιτροπή θα απαρτίζεται από δύο βουλευτές, δύο δικαστικούς -οι οποίοι θα απασχολούνται αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό- και από έναν από τους υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αυτό, ανακοίνωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ιωάννης Τέντες στα μέλη της τρόικας.

Ο κ. Τέντες τους ενημέρωσε για την πορεία των μέτρων που λαμβάνονται στον τομέα των ελέγχων των δηλώσεων «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) τόσο των πολιτικών προσώπων, όσο και όλων όσων υποχρεούνται να τις υποβάλλουν (γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, νομάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι ΝΠΔΔ, δημοσιογράφοι, κ.λπ.).

Επιπλέον, ο κ. Τέντες ανέφερε ότι αναμένεται να παραδοθεί έως τον ερχόμενο Νοέμβριο ηλεκτρονική μονάδα που έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε σύγκριση των στοιχείων και των μεταβολών, που θα επέρχονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Εάν κατά τη σύγκριση αυτή των στοιχείων παρατηρηθεί ξαφνική αύξηση περιουσιακών στοιχείων, τότε αυτόματα στο ονοματεπώνυμο του προσώπου θα εμφανίζεται κόκκινη σημαία (red flag) και αμέσως θα πραγματοποιείται έκτακτος έλεγχος.

Τέλος, οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε βάθος χρόνου, καθώς στην επίμαχη ηλεκτρονική μονάδα θα «φορτωθούν» και οι δηλώσεις των παρελθόντων ετών με εκκίνηση από το περασμένο έτος και προς τα πίσω, ενώ θα υπάρξει και ειδική εκπαίδευση του ελεγκτικού προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα βάλει η κυβέρνηση “φρένο” στις απαιτήσεις της τρόικας

Μαρία Σπυράκη: Γιατί επέλεξα για συνεργάτη μου τον γιο του Ζαγορίτη

Ο Σούλτς “πέταξε” έξω από την Ευρωβουλή Έλληνα ευρωβουλευτή

Ο σχεδιασμός του δήμου Αθηναίων στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου – Καμίνη

Συμφωνεί για φοροελαφρύνσεις και αύξηση δόσεων ο Ντινόπουλος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Όταν λάβω τις αποφάσεις μου, όποιες κι αν είναι αυτές, θα τις εξηγήσω καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς
333
Διαγράφονται από τα πανεπιστήμια 285.000 αιώνιους φοιτητές - «Δεύτερη ευκαιρία» σε 30.000 που επέστρεψαν στα έδρανα
Στα μητρώα των ΑΕΙ υπάρχει εγγεγραμμένος φοιτητής από το 1935 - Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις προσλήψεις στα σχολεία και την ασφάλεια των μαθητών
Πανεπιστήμιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κόμβος ενέργειας η Ελλάδα – Οι νέοι Κρητικοί να πειστούν ότι οι «βεντέτες» είναι απόβλητα περασμένων καιρών
«Πολλά ειπώθηκαν και πολλά θα ειπωθούν για αυτό το ιστορικό διήμερο που χώρεσε μέσα σε 48 ώρες προσπάθειες ετών για να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε κόμβο ενέργειας» αναφερόμενος στα ενεργειακά deals
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 91
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έλαβε τιμητικό μετάλλιο από τον Δήμο Ύδρας – Παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η επίσημη σελίδα του Δήμου Ύδρας, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουκουδάκη, δίπλα τους και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ύδρα 52