Πολιτική

Αλλαγή πλεύσης του ΠΑΣΟΚ στο… παρά πέντε – Ζητά αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, διαφορετικά θα καταψηφίσει

- Ο Μιχάλης Κασσής εισηγήθηκε τροποποιήσεις που αφορούν τους εμπόρους και τους παραγωγούς
- Ζητά, μεταξύ άλλων, να μην γίνεται κλήρωση, παρά μόνο για τις νέες άδειες
- Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, στην περίπτωση που δεν γίνουν οι αλλαγές
- Το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές ψηφίζεται αύριο, Τρίτη

Την ώρα που χιλιάδες έμποροι και παραγωγοί των λαϊκών αγορών, είναι συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, στην ολομέλεια της Βουλής που συζητείται το νομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε πλεύση και ζητά τροποποιήσεις.

Μέσω του εισηγητή του, Μιχάλη Κασσή, ζητά να μην γίνεται διαχωρισμός μεταξύ εμπόρων και παραγωγών, όπως επίσης και να μην γίνεται κλήρωση, παρά μόνο για τις νέες άδειες. Τέλος, εισηγήθηκε να αυξηθούν οι ημέρες για τις εμποροπανήγυρεις.

Σύμφωνα με πληροφόρίες, το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, στην περίπτωση που ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δεν προχωρήσει στις παραπάνω τροποποιήσεις. 

Απεργία διαρκείας οι λαϊκές αγορές

Από την πλευρά τους, οι έμποροι και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών παραμένουν ανυποχώρητοι και χθες ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν απεργία διαρκείας, ενώ θα μοιράζουν προϊόντα δωρεάν μέχρι τις Ευρωεκλογές.

“Έστω και την ύστατη στιγμή πριν την ψήφιση του Νόμου,ζητάμε από τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και από τον
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Βενιζέλο, να παρέμβουν στον Υπουργό Ανάπτυξης ή να ορίσουν κοινό εκπρόσωπο, ώστε να ανοίξει ο διάλογος και να εκτονωθεί η εκρηκτική κατάσταση που θίγει τα εκατομμύρια των Καταναλωτών οδηγεί τις Λαϊκές Αγορές στον μαρασμό και την διάλυση εξουθενώνοντας την αγροτική οικονομία και τον αγροτικό κόσμο” σημειώνεται σε ανακοίνωσή τους.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή στις 6 μ.μ. και λίγο πριν από τις 8 μ.μ. αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις ομπρέλες, καθώς η βροχή άρχισε να δυναμώνει. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μοιράζουν 100 τόνους προϊόντα στην λαϊκή αγορά του Γέρακα!

Απεργία διαρκείας οι λαϊκές – Δωρεάν διανομή προϊόντων μέχρι τις Ευρωεκλογές

Ουρές στη λαϊκή του Περισσού για τη διανομή τροφίμων από παραγωγούς λαϊκών αγορών (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κώστας Σκρέκας ζήτησε την άμεση άρση της ασυλίας του από την Παρασκευή: «Δεν θα επιτρέψω η παραμικρή υπόνοια να πλήξει την παράταξη»
«Η πράξη μου υπαγορεύεται από την ανάγκη διασφάλισης της θεσμικής καθαρότητας και της πολιτικής αξιοπιστίας της παράταξης» αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας, Κεφαλογιάννης και Σκρέκας ζητούν άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας και αρνούνται κάθε εμπλοκή
Τόσο οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο πρώην Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ζητούν την πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη των υποθέσεων που τους αφορούν
Κώστας Τσιάρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Σκρέκας 15
Κώστας Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτούμαι από τη βουλευτική ασυλία και ζητώ έρευνα από τη Δικαιοσύνη
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνει ότι η ανάμιξή του αφορούσε μία ενδεχόμενη - όπως υποστηρίζει - απώλεια επιδότησης ενός συντοπίτη του γεωργού ύψους μόλις 429,28 ευρώ
Ο Κώστας Τσιάρας 32