Πολιτική

Εκλογές 2014: “ΠΑΣΟΚ, ΝΔ καταρρέουν… Το Ποτάμι μπορεί να σταματήσει τον Τσίπρα” εκτιμά το BBC

H πολιτική στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο απρόβλεπτη, αναφέρει σε άρθρο του στο BBC News ο ανταποκριτής του βρετανικού καναλιού στις Βρυξέλλες, Chris Morris, ο οποίος ωστόσο τονίζει ότι τόσο οι Δημοτικές εκλογές, όσο και οι Ευρωεκλογές θα κρύβουν πολλές εκπλήξεις.

Όπως εκτιμά, το μόνο βέβαιο είναι ότι τα δύο παλαιά κόμματα που είχαν χωρίσει τη χώρα στα δύο, καταρρέουν. Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ, το σοσιαλιστικό κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα ως οικογενειακή υπόθεση, έχει πολλά προβλήματα. Η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, τα πηγαίνει ακόμα καλά επειδή λίγο ως πολύ είναι η μόνη λύση που μπορεί η επιχείρηση να επιλέξει γράφει ο Κρις Μόρις.

Σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο, πέρα απ’ αυτό, όλοι περιμένουν ως άρπαγες: Ο ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής το αγόρι της αφίσας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που τίθεται κατά της λιτότητας, τον Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε να κερδίσει αυτές τις εκλογές. Αν το κάνει, ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θα απαιτήσει νέες εθνικές εκλογές και μπορεί να αισθανθεί την πολιτική να κινείται προς την κατεύθυνσή του, σημειώνει ο Chris Morris.

Μπορεί κανείς να τον σταματήσει; Η ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί. Αλλά η έκπληξη θα μπορούσε να είναι ένα νέο φιλοευρωπαϊκό κόμμα του κέντρου, Το Ποτάμι εκτιμά ο κ. Μόρις: Το κόμμα αυτό αν και δημιουργήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα λάβει την τρίτη θέση στις εκλογές. Υπήρξαν κάποιες γκρίνιες σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από Το Ποτάμι και την ξαφνική άνοδό του καθώς και το ότι μπορεί να είναι απλώς ένα πυροτέχνημα. Ωστόσο ο ιδρυτής του, ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει τα πράγματα.

Το δημοσίευμα του BBC News συνεχίζεται με την επισήμανση ότι μερικοί από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους οδεύουν στο πολιτικό περιθώριο και όπως δείχνουν τα πράγματα, η ακροδεξιά είναι σχεδόν βέβαιο πως θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Χρυσή Αυγή, αν και θεωρείται από πολλούς νεοναζιστικό κόμμα, φαίνεται ότι θα κερδίσει έδρες. Πολλοί Έλληνες θα νιώσουν ντροπή αλλά η Χρυσή Αυγή “δεν δίνει δεκάρα”, γράφει ο Chris Morris.

Έτσι η ελληνική πολιτική σκηνή θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν την παρακολουθήσει κανείς. Οι αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι η τραυματική εμπειρία των τελευταίων ετών θα γεννήσει τελικά ένα πιο καθαρό και πιο υπεύθυνο πολιτικό σύστημα. Αλλά θα είναι μια δύσκολη διαδρομή και αυτές οι εκλογές θα αποτελέσουν μια σημαντική δοκιμασία, καταλήγει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτελέσματα εκλογών: Πότε θα μάθουμε τους μεγάλους νικητές

Ρένα Δούρου στο Newsit: Ακόμα κι αν δεν εκλεγώ δεν θα φύγω από την Περιφέρεια

Τι λένε οι εταιρείες στοιχημάτων για τις εκλογές – Οι αποδόσεις!

Εκλογές 2014: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 13
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4