Κόσμος

Ευρωεκλογές 2014: Άλμα 7 μονάδων της ακροδεξιάς στην Αυστρία

Από την μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς σημαδεύονται οι Ευρωεκλογές στην Αυστρία, σύμφωνα με τα exit poll που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι ORF και το ειδησεογραφικό πρακτορείο APA. Προηγείται το κεντροδεξιό κόμμα Λαϊκό Κόμμα ÖVP.

Το ÖVP, που είχε κερδίσει και τις ευρωεκλογές του 2009 με ποσοστό 30%, φέτος πέφτει στο 27,1-27,9%%. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPÖ), ο εταίρος του OVP στον κυβερνητικό συνασπισμό, παραμένουν σταθεροί γύρω στο 24%. Το ακροδεξιό, ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων (FPÖ) έρχεται τρίτο με ποσοστό περίπου 20%, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, όπου είχε συγκεντρώσει μόνο 13%.

Όσον αφορά στην κατανομή των εδρών, το ÖVP εκτιμάται ότι θα έχει 5 ή 6, το SPÖ 5 και το FPÖ τέσσερις.

Σημαντική άνοδο κατά 4 μονάδες σε σύγκριση με το 2009 έχουν και οι Πράσινοι, το ποσοστό των οποίων αναμένεται να φτάσει το 14,2% και να εκλέξουν 2 με 3 ευρωβουλευτές. Μία έδρα κερδίζει το φιλελεύθερο, νοεσυσταθέν κόμμα NEOS που συγκεντρώνει ποσοστό 8,5%.

Τέλος το BZÖ, το κόμμα που είχε ιδρύσει ο πρώην ηγέτης της ακροδεξιάς Γεργκ Χάιντερ, ο οποίος πέθανε το 2008, μετά τη διάσπαση του FPÖ, φαίνεται ότι εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή της Αυστρίας καθώς συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 0,5%.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές 2014: Κύπρος: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρώτος με διαφορά

Ευρωεκλογές 2014: Όργιο με τις φήμες για το εκλογικό αποτέλεσμα – Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι δημοσκόποι για τα exit poll

Ευρωεκλογές 2014: Αυξημένη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις μεγάλες χώρες

Ευρωεκλογές 2014: Ιταλία: Ξεπέρασε το 16% η συμμετοχή των ψηφοφόρων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατζ: Σκοτώσαμε τον υπουργό Πληροφοριών του Ιράν, Ισμαΐλ Χατίμπ – Σήμερα αναμένονται σημαντικές εκπλήξεις
Ο Κατζ και ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχουν «εξουσιοδοτήσει τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις να εξουδετερώνουν οποιοδήποτε ανώτερο Ιρανό αξιωματούχο»
Ισραέλ Κατζ
Πανεπιστήμιο στην Κίνα ενθαρρύνει τους μαθητές να ερωτευτούν, ως σχέδιο για να αυξηθούν οι γάμοι και οι γεννήσεις
Το 2025, ο πληθυσμός μειώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, με το ποσοστό γεννήσεων να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο και τους ειδικούς να προειδοποιούν για περαιτέρω μείωση
κίνα