Κόσμος

Ιταλία: 8 χρόνια φυλακή στον ταμία που πήρε 25 εκατ. ευρώ

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ρώμης ο Λουίτζι Λούζι, πρώην γερουσιαστής και ταμίας του κεντρώου κόμματος "Μαργαρίτα", για κατάχρηση 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις έρευνες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, Guardia di Finanza, ο Λούζι οικειοποιήθηκε το ποσό αυτό μεταβιβάζοντάς το στον προσωπικό του λογαριασμό, από λογαριασμό τραπέζης της “Μαργαρίτας”.

Οι δυο φοροτεχνικοί που είχαν συνεργαστεί, όπως αποδείχθηκε, στην απόκρυψη της απάτης, καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση τριών ετών ο ένας και δυο ετών και οκτώ μηνών ο άλλος.

Ο Λουίτζι Λούζι, είχε προσπαθήσει να κατηγορήσει για συνυπαιτιότητα στους εν λόγω οικονομικούς χειρισμούς, τον πρώην επικεφαλής του κόμματος και υπουργό Πολιτισμού, Φραντσέσκο Ρουτέλι. Το δικαστήριο της Ρώμης καταδίκασε σήμερα τον Λούζι να αποζημιώσει τον πρώην υπουργό με το ποσό των 5.000 ευρώ.

Το χρηματικό ποσό το οποίο οικειοποιήθηκε ο πρώην ταμίας της “Μαργαρίτας”, ο οποίος έχασε με την καταδίκη του αυτή δια βίου το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, όπως και το δικαίωμα να αναλάβει δημόσια αξιώματα, προερχόταν από τα κονδύλια της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αίμα, βία και δακρυγόνα στη Ρώμη – Συγκλονιστικές εικόνες

Καλύτερα να μασάς Μπαράκ: “Το Κολοσσαίο είναι μεγαλύτερο από γήπεδο μπέιζμπολ”

Η Εκκλησία της Ελλάδος διδάσκει στη Ρώμη την ελληνική γλώσσα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Ο Παπούλιας θα συναντήσει την Παρασκευή τον Πάπα Φραγκίσκο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1