Πολιτική

Περίεργη δήλωση υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα»

«Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα». Αυτό ισχυρίζεται σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λέγοντας μάλιστα ότι δεν θα μπορούσε να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

«Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, “πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών”. Με το “γένος” δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος στο XanthiPress.gr.

Λέει επίσης ότι ήταν ένας από τους ανθρώπους που δούλεψαν για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της κ. Σουλεϊμάν από τον ΣΥΡΙΖΑ διακρίνοντας τις δύο διαφορετικές στάσεις γύρω από τη μειονότητα στη Θράκη:

“Στο επίδικο της υποψηφιότητας που ευτυχώς ανακλήθηκε και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα για αυτό λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος», και άλλο να λέει η κυρία να λέει ότι «με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει την απλή αλλά κρίσιμη διαφορά που καθιστά κάποιους μειονοτικούς σύμβολα έκφρασης συντροφικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης και κάποιους άλλους (κάποιες εν προκειμένω) δούρειους ίππους του ενός εθνικισμού στον άλλον» προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ΣΚΑΪ: Δεν ζήτησα να είμαι υποψήφια – Ο ΣΥΡΙΖΑ με επέλεξε – Ο βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεϊν απείλησε ότι αν δεν φύγω θα παραιτηθεί

Πάγκαλος για Σουλεϊμάν: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τεμενάδες στον Ερντογάν

Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Δεν παραιτήθηκα – Από τον ΣΥΡΙΖΑ με απέπεμψαν χωρίς ένα γιατί

ΘΡΑΚΗ: “Ψηφαλάκια” να ΄ναι κι ας είναι και τουρκικά! Η περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκτός ψηφοδελτίων μια μουσουλμάνα που δεν δηλώνει τουρκάλα;

ΣΥΡΙΖΑ: Αντικατάσταση της Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο, μετά τις αντιδράσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τριάντα χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων: «Ένα τέτοιο ελικόπτερο δεν πέφτει από τον κακό καιρό, υπάρχουν ντοκουμέντα» λέει ο Νίκος Βλαχάκος
Αν και παραδέχεται ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν υπήρξε τουρκική κατάρριψη, επιμένει ότι η πλήρης αλήθεια καλύπτεται από πέπλο σιωπής
Νίκος Βλαχάκος
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έτοιμες οι ΗΠΑ να προμηθεύσουν φυσικό αέριο την ΕΕ μέσω του Κάθετου Διαδρόμου
Η υιοθέτηση από τις Βρυξέλλες της νομοθεσίας RePowerEU, που προβλέπει τον τερματισμό όλων των εισαγωγών από τη Ρωσία έως το φθινόπωρο του 2027, συνιστά -όπως αναφέρει η Αμερικανίδα πρέσβειρα- ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ