Κόσμος

Δέκα επιχειρηματίες χρηματοδοτούσαν την “τράπεζα της μαφίας”

Η αστυνομία στο Μιλάνο προχώρησε σήμερα σε συνολικά 34 συλλήψεις προσώπων, τα οποία φέρονται ότι ενέχονται σε δίκτυο τοκογλυφίας και ξεπλύματος χρήματος της Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας.

Το δίκτυο αυτό, που αποτελούσε ουσιαστικά μια παράτυπη «τράπεζα» του οργανωμένου εγκλήματος, όπως σχολιάζεται σε δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, έδρευε στην περιοχή Μπριάνσα, λίγο έξω από την ιταλική συμπρωτεύουσα.

Η βασική δραστηριότητα του δικτύου αυτού ήταν να ξεπλένει μεγάλες ποσότητες χρήματος επιχειρηματιών που φοροδιέφευγαν, καθώς και να δανείζει επιχειρήσεις που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες. Ένας από τους βασικούς τρόπους ξεπλύματος ήταν η αγορά μετοχών ανυποψίαστων, συνήθως εύρωστων εταιρειών στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, πέραν της σύστασης εταιρειών-βιτρινών.

Δημοσιεύματα φέρουν ως το κύριο πρόσωπο στην οργάνωση της «τράπεζας της μαφίας» αυτής τον Τζουσέπε Πενσαμπένε, ο οποίος φέρεται να ήταν διακεκριμένος τοκογλύφος και «λογιστής» της Ντράνγκετα.

Στους συλληφθέντες, αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, εκτός από φερόμενους ως μαφιόζους συμπεριλαμβάνονται και τουλάχιστον δέκα επιχειρηματίες, οι οποίοι κατηγορούνται για υλική στήριξη του οργανωμένου εγκλήματος και συνεργασία με την μαφία.

Σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη πρόκειται για «νέα μαφία», η οποία πλέον μεταναστεύει στις παραγωγικές βόρειες περιφέρειες της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαφιόζοι της Σικελίας έκλεβαν αγροτικές επιδοτήσεις της ΕΕ

Ένας Έλληνας στη μαφία της Νέας Υόρκης – Συλλήψεις σε ΗΠΑ – Ιταλία

Κατέσχεσαν εταιρίες Σικελού επιχειρηματία, που κατηγορείται για συνεργασία με τη μαφία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost
Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Πάπα - Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του
H πρώτη αμφίεση ενός Πάπα λειτουργεί σαν «δήλωση προθέσεων» του, καθώς αποκαλύπτει την πνευματική του ταυτότητα, τις θεολογικές του προτεραιότητες και το ύφος ποιμαντορίας που θα ακολουθήσει
Ο Πάπας Λέων ο 14ος