Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά Καθημερινής

Ανακοίνωση κατά της εφημερίδας Καθημερινή εξέδωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα της εφημεριδας με το οποίο υποστηρίζει ότι το "αδελφό" κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, DIE LINKE, είναι εναντίον της διαγραφής του ελληνικού χρέους.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» προβάλλει την ανακριβή θέση πως το Γερμανικό κόμμα της αριστεράς Die Linke δεν υιοθετεί την θέση του Kόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για διαγραφή του ελληνικού χρέους, κατά τα πρότυπα της λύσης που είχε υιοθετηθεί το 1953 για την αντιμετώπιση του γερμανικού χρέους, θέση άλλωστε που υποστηρίζει με συνέπεια και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακαλύπτοντας έτσι «φίλια πυρά».

Μια απλή ανάγνωση των επίσημων θέσεων του Die Linke και των αποφάσεων του ΚΕΑ θα αρκούσε για να αποφευχθεί το εν λόγω δημοσιογραφικό ολίσθημα, όμως επιλέχθηκε η αναπαραγωγή μη δημοσιογραφικών πηγών για τη συγγραφή του συγκεκριμένου ρεπορτάζ.»

Και καταλήγει: «Δεν περιμέναμε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν φημίζεται για την έγκυρη ενημέρωσή του, να μην υιοθετήσει ένα ανακριβές δημοσίευμα. Το αντίθετο θα αποτελούσε έκπληξη για τους εγχώριους οπαδούς της κ. Μέρκελ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρέχει ο Τσίπρας – Νίκη και ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δούρου: Θα μείνω περιφερειακή σύμβουλος ακόμα κι αν χάσω

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Χρυσής Αυγής

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι ανυπόληπτη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

ΣΥΡΙΖΑ: ”Μαγειρεύτηκαν” τα stress tests των ελληνικών τραπεζών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 11
Το «μανιφέστο» Τσίπρα για την «κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής» και την προοδευτική συμπαράταξη
Το προγραμματικό κείμενο επικεντρώνεται στην ανάγκη για τη συμπαράταξη των τριών βασικών ρευμάτων της σύγχρονης αριστεράς: της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας
Αλέξης Τσίπρας 77
Νίκος Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα
«Η προστασία και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η δίκαιη κατανομή των καρπών της ανάπτυξης, αποτελούν κυρίαρχες προτεραιότητες της ΝΔ»
Ο Νίκος Δένδιας