Κόσμος

Δραματική έκκληση Αρχιεπισκόπου Κύπρου για Κυπριακό

 Έκκληση προς όσους χειρίζονται υπεύθυνα το Κυπριακό να επιμείνουν αταλάντευτα στις διεθνείς αρχές δικαίου, ως βάσης για την επιδιωκόμενη λύση, απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, με τη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «οφείλουμε να συνέλθουμε, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να εντείνουμε την ακοή μας και να ενωτισθούμε τις φωνές των προγόνων μας».

 Αναφέροντας ότι το μεγάλο μήνυμα της εορτής των Χριστουγέννων όπως διαμηνύθηκε από το Θεό διά του προφήτου, είναι «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης», προσθέτει πως η σημερινή τραγική πραγματικότητα την οποία βιώνει η πατρίδα μας υπογραμμίζει τη «ενεστώσα ανάγκη» που καλεί όλους μας σε ομόνοια και αλληλεγγύη, ενίσχυση των ολιγοψύχων και στήριξη των ενδεών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 2
Η Τουρκία εμπόδισε σκάφος να κάνει έρευνες για την Κύπρο: «Παραβίαζε την υφαλοκρηπίδα μας, αποτρέψαμε τετελεσμένα στη Μεσόγειο»
Η Άγκυρα ανέπτυξε αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις στο σημείο «για να παρακολουθήσουν την πορεία του σκάφους και αν χρειαστεί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα»
Τουρκία 8