Η παράδοση θέλει χοιρινό -φρικασέ ή με σέλινο- αλλά τα τελευταία χρόνια συνηθίζεις να απολαμβάνεις τη γεμιστή γαλοπούλα. Εσύ τι θα επιλέξεις; Πριν αποφασίσεις με βάση τη γεύση, είμαστε εδώ να σου δώσουμε μερικά διατροφικά infos για να ξέρεις ποια επιλογή αγαπά περισσότερο τη γραμμή σου και τη σιλουέτα σου.
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη έχει όλες τις πληροφορίες για να διαλέξεις με σιγουριά…
Χοιρινό;
Η επιλογή για το γιορτινό τραπέζι άπαχου χοιρινού κρέατος δεν είναι καθόλου κακή. Βλέπεις “το άπαχο χοιρινό κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και σίδηρο. Το υψηλό περιεχόμενό του σε πρωτεΐνες σε χορταίνει γρήγορα, καθυστερόντας το αίσθημα της πείνας. Επίσης, είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ αποτελεί μία από τις λίγες πηγές βιταμίνης Β12 και προσφέρει αρκετά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ψευδάργυρο και σελήνιο”. Με λίγα λόγια… το πιάτο σου θα σε χορτάσει και δεν θα πεινάσεις στο εγγύς μέλλον!
Διάβασε περισσότερα στο TLIFE