Κόσμος

Απεργία λόγω λιτότητας έκαναν οι δικαστές στην Πορτογαλία

Οι δικαστές στην Πορτογαλία έκαναν σήμερα απεργία και διαδήλωσαν στην Λισαβόνα διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, οι οποίες προβλέπονται από τον προϋπολογισμό του 2014 και έχουν κυρίως στόχο την δικαιοσύνη, σύμφωνα με το σημαντικότερο συνδικάτο του τομέα.

Η απεργία αυτή προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας, καθώς πολλές δίκες αναβλήθηκαν, μολονότι δεν σταμάτησε η παροχή βασικών υπηρεσιών.

Η συμμετοχή στην σημερινή απεργία προσέγγισε το 90%, σύμφωνα με το συνδικάτο των δικαστών SMMP, το οποίο είχε ζητήσει την πραγματοποίησή της.

Περίπου 200 ως 300 δικαστές κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Λισαβόνας, έχοντας ως στόχο να υπερασπιστούν ένα “αξιοπρεπές δικαστικό σύστημα” και “ανεξάρτητο”, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κινητοποίηση αυτή έχει στόχο να καταγγελθούν “το διαδοχικό πάγωμα των μισθών, οι οποίοι δεν έχουν αυξηθεί από το 2011 και οι μειώσεις προσωπικού”, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την καλή λειτουργία της δικαιοσύνης, εξήγησε ο Ρούι Καρντόζο, επικεφαλής του συνδικάτου των δικαστών.

Οι απεργοί αντιτίθενται κυρίως σε μια αναδιοργάνωση του δικαστικού χάρτη, η οποία θα οδηγήσει, σύμφωνα με τους ίδιους, σε μια μείωση του αριθμού των δικαστών.

Το συνδικάτο των δικαστών κάλεσε την κυβέρνηση “να διατηρήσει έναν επαρκή αριθμό δικαστών ώστε η δικαιοσύνη να μπορεί να διαδραματίζει τον ρόλο της”.

Η απεργία αυτή γίνεται την παραμονή της τελικής ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό λιτότητας που προβλέπεται για το 2014, ο οποίος προβλέπει την εξοικονόμηση 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ και επιπλέον έσοδα. Αυτή η νέα θεραπεία λιτότητας αναμένεται να επιτρέψει στη χώρα να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς της στόχους, οι οποίοι έχουν καθοριστεί μαζί με τους διεθνείς πιστωτές της.

Αύριο το CGTP, το βασικό κεντρικό συνδικάτο της χώρας, προβλέπει τη διεξαγωγή πολλών διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας κατά των νέων μέτρων λιτότητας του προϋπολογισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών σε διαδήλωση για τις περικοπές – ΦΩΤΟ

Πορτογαλία: Χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία κατά της λιτότητας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ
Στο έλεος πολυήμερου καύσωνα Ισπανία και Πορτογαλία: Στους 44°C η θερμοκρασία – Συναγερμός για πυρκαγιές
Η Ισπανία και η Πορτογαλία σε συναγερμό για καύσωνα, η Σκανδιναβία βιώνει ιστορική ζέστη, ενώ Πολωνία και Ιταλία πλήττονται από ισχυρές καταιγίδες και ακραία φαινόμενα
Καπνός πάνω από τους λόφους της Serra da Boneca στη Πορτογαλία