Πολιτική

Το άγχος κυριεύει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο...”Πέτρος Τατσόπουλος” ανέδειξε το μείζον ζήτημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι άλλο από την πανσπερμία απόψεων και θέσεων και ιδίως οι αντιφάσεις που υποκρύπτουν, γεγονός που προκαλεί βέρτικο στην Κουμουνδούρου και στη εν δυνάμει εκλογική βάση του κόμματος.

Η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί βαρύνει ως επί το πλείστον τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχουν περάσει 4 και πλέον μήνες από το Συνέδριο…ενιαιοποίησης του κόμματος, ωστόσο εξακολουθεί να είναι ζητούμενο η ενιαία στάση και άποψη για το μέλλον της χώρας και της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τούτο.

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας στο σκληρό πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής και οι συνεργασίες σε πολιτικό επίπεδο ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων αποτελούν δύο πεδία στα οποία καθημερινά αναδεικνύονται διαφορετικές προσεγγίσεις με αποτέλεσμα το στίγμα του κόμματος να θολώνει στα μάτια της κοινωνίας.

Είναι προφανές ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και το πιθανό σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος ή και αυτοδύναμος, το άγχος κυριεύει την Κουμουνδούρου καθώς βλέπει τοις πράγμασι τα περιθώρια ελιγμών και ανατροπών απέναντι στους σκληρούς και ανάλγητους δανειστές να είναι μικρά και με ένα λαό φοβισμένο και κλεισμένο ουσιαστικά στο σπίτι του έχοντας να αντιμετωπίσει τα μύρια όσα.

Η Κουμουνδούρου επιδιώκει να αντιμετωπίσει την τρόικα και την μνημονιακή πολιτική με όρους κινήματος κάτι που είναι και στη φύση του άλλωστε,ωστόσο η συνταγή μέχρι στιγμής δεν αποδίδει ούτε σε δημοσκοπικό επίπεδο.

Ίσως πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του να πρέπει να αναθεωρήσουν την τακτική και τη στρατηγική τους σε πιο ρεαλιστική βάση χωρίς να απεμπολεί τις αρχές τους και υιοθετώντας ένα στοιχειώδη μεταρρυθμιστικό ρόλο και λόγο στα πολιτικά πράγματα. Κάτι όχι εύκολο αλλά επιβεβλημένο αν προσδοκά θετική ψήφο στις εκλογές και όχι ψήφο απλά και μόνο αντίδρασης και διαμαρτυρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331