Πολιτική

Μπαμπινιώτης κατά Ρεπούση: Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα

Οι απόψεις της είναι ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς επιστημονική βάση είπε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης σχολιάζοντας την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση να σταματήσει η διδασκαλία των Αρχαίων ελληνικών από τα σχολεία.

«Λέει άλλα αντ’ άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση» είπε στον Βήμα ο καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή, όμως που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια», είπε.

«Αυτά είναι ανεπιστημονικά και εκτός κάθε συζήτησης. Δεν πρέπει λοιπόν να δίνουμε έμφαση και να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων. Θα σεβόμουν μια κριτική «θέλω λιγότερες ώρες αρχαία και περισσότερες ιστορία». Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή», κατέληξε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπουσιάδας συνέχεια! Επιμένει για τα αρχαία – Με Ελύτη της απάντησε ο Αλέκος Αλαβάνος!

Ανθιμος προς Ρεπούση: «Σε λίγο θα μας ζητήσετε να γκρεμίσουμε την Ακρόπολη»

Η Εκκλησία “αγριεύει” και θα απαντά στις “προκλήσεις” Ρεπούση

Η Μ. Ρεπούση επανέρχεται! Μετά τα θρησκευτικά ζητά κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών – Τα χαρακτήρισε νεκρές γλώσσες

Η απάντηση της Μαρίας Ρεπούση στην δήλωση της Αρχιεπισκοπής

Υπ. Παιδείας: δεν είναι κατήχηση τα Θρησκευτικά

Εξάψαλμος Αρχιεπισκόπου στη Ρεπούση για τα θρησκευτικά

Ρεπούση: Επιμένω για τα θρησκευτικά – Υπ. Παιδείας: Δεν θα αλλάξει τίποτα!

Στο δρόμο που χάραξε η Ρεπούση και ο ΣΥΡΙΖΑ! Κουράκης: Να αλλάξουν χαρακτήρα τα θρησκευτικά στο σχολείο

Η Μαρία Ρεπούση ξαναχτυπά: Να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8