Οικονομία

Κλίμα ρευστοποιήσεων στο Χρηματιστήριο

Σε ήπιες ρευστοποιήσεις προχώρησαν οι επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση, για κατοχύρωση μέρους των υψηλών κερδών που κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στις έξι προηγούμενες συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε κέρδη 10,41%, ενώ από τα χαμηλά των 800,32 μονάδων, στη συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου, είχε καταγράψει κέρδη 24,05%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 988,85 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,40%.

Ενδοσυνεδριακά, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 17 μονάδων. Κατέγραψε τιμή στις 999,63 μονάδες (+0,68%) και κατώτερη τιμή στις 982,96 μονάδες(- 0,99%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 56,12 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή πτώση σε ποσοστό 0,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,62%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+5,38%), της Folli Follie (+2,43%), της Μυτιληναίος (+1,28%), της Ιντραλότ (+1,24%) και της Alpha Bank (+1,05%),

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-4,49%), της Βιοχάλκο (-2,45%), της Σωληνουργεία Κορίνθου (-2,36%) και του ΟΤΕ (-1,81%)

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες του Εμπορίου (+2,42%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,80%), των ταξιδιών (+0,78%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,78%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,89%), των Τηλεπικοινωνιών (-1,81%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,70%).

Ανοδικά κινήθηκαν 56 μετοχές, 70 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μοτοδυναμική +29,03%, Παπουτσάνης +22,42%, ΑΧΟΝ Συμμετοχών +20,00%, Spider +20,00% και Μπουτάρης(κ) +19,30%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ντρουκφάρμπεν -21,79%, Pasal -20,00%, Τρία ‘Αλφα (π) -19,96%, Πήγασος -19,48% και ΣΕΛΟΝΤΑ -17,33%.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες: Όσα λέει το Μνημόνιο να τηρηθούν

 Ξέμειναν από χρήματα οι Αλβανοί μετανάστες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Το Ηνωμένο Βασίλειο αγωνίζεται να πείσει τις ΗΠΑ να μειώσουν τους δασμούς χάλυβα πριν από την καθοριστική προθεσμία
Η εξάλειψη των δασμών είναι ζωτικής σημασίας για την ήδη προβληματική βρετανική βιομηχανία χάλυβα, επειδή οι ΗΠΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγικός προορισμός για το κράμα από το Ηνωμένο Βασίλειο.
REUTERS