Κόσμος

Ποιοι χρήστες του διαδικτύου θα μπαίνουν φυλακή…

Οι Κινέζοι χρήστες του Διαδικτύου οι οποίοι δημοσιεύουν ένα μήνυμα, που κρίνεται ότι έχει δυσφημιστικό χαρακτήρα και το οποίο θα έχει λάβει τουλάχιστον 500 απαντήσεις, ενδέχεται να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Ακόμη, ένα προσωπικό ιστολόγιο εάν οι αρχές θεωρούν ότι προσβλητικό περιεχόμενο, εάν έχει καταγράψει 5.000 επισκέψεις ο ιδιοκτήτης του κινδυνεύει κι εκείνος με ποινές φυλάκισης. Οι νέοι αυτοί κανονισμοί θεσπίσθηκαν και δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του ελέγχου των αρχών στο περιεχόμενο των πληροφοριών που διαδίδονται μέσω κινεζικών ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ορισμένοι κάτοχοι ιστολογίων, ορισμένα ιδιαίτερα δημοφιλή στην Κίνα με εκατομμύρια συνδρομητές, συνελήφθησαν τις περασμένες εβδομάδες για «χάλκευση και διασπορά φημών».

Ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τσαρλς Σουέ, του οποίου τον λογαριασμό παρακολουθούν σχεδόν 12 εκατ. άνθρωποι στον ιστότοπο Weibo, είχε συλληφθεί στα τέλη Αυγούστου, με την επίσημη κατηγορία ότι επισκεπτόταν ιερόδουλες.
Γνωστός για τις συχνά παράτολμες θέσεις του, είχε τεθεί επικεφαλής μίας εκστρατείας για διαφάνεια όσον αφορά την μόλυνση στην Κίνα και είχε προβεί επανειλημμένα σε προειδοποιήσεις για το εμπόριο παιδιών στη χώρα.

Οι κινεζικές αρχές έχουν αποκλείσει τους πολιτικά ευαίσθητους για τις αρχές ιστοτόπους, ενώ παρακολουθούν στενά τις επικοινωνίες εκατοντάδων εκατ. χρηστών του Διαδικτύου. Ιστότοποι όπως το Twitter, το YouTube ή το Facebook είναι απαγορευμένοι στην Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θύελλα στο διαδίκτυο από τις φωτογραφίες των διαδηλωτών της ΔΕΘ με τα χέρια πίσω από το κεφάλι! (ΦΩΤΟ)

Σάλος στο διαδίκτυο! Διέρρευσε sextape της Αλίσα Μιλάνο! ΔΕΙΤΕ το!

Ο μπασκετμπολίστας… Spider-man που “σαρώνει” στο διαδίκτυο!

Κίνδυνος – θάνατος η αγορά Βιάγκρα από το διαδίκτυο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς