Κόσμος

Παραμένουν ζευγάρι … στα χαρτιά Βλαντιμίρ και Λουντμίλα

Ο γάμος του ζεύγους Πούτιν, τυπικά, εξακολουθεί να υφίσταται καθώς δεν έχουν κινηθεί ακόμη οι απαιτούμενες νομικές διαδικασίες, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η σύζυγός του Λουντμίλα μπορεί να ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν ύστερα από 29 χρόνια γάμου, ωστόσο τυπικά τουλάχιστον, το προεδρικό ζεύγος της Ρωσίας παραμένει σήμερα έγγαμο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μετά την αιφνιδιαστική τηλεοπτική τους ανακοίνωση του χωρισμού χθες Πέμπτη, δήλωσε ότι οι Πούτιν απλώς προέβησαν στην ανακοίνωση χωρίς να έχουν κινήσει τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες για την έκδοση του διαζυγίου.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαίωσαν και αξιωματούχοι του ληξιαρχείου στην Μόσχα που, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα έγγραφα.

Αξιωματούχοι στη γενέτειρα του Πούτιν, την Αγία Πετρούπολη, αρνήθηκαν να απαντήσουν αν έλαβαν αίτηση διαζυγίου, σύμφωνα με το πρακτορείο, και αρκέστηκαν να απαντήσουν ότι το προεδρικό ζεύγος μπορεί να καταθέσει αίτηση διαζυγίου σε όποια από τις δύο πόλεις επιθυμεί.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούλιο του 1983.

Χθες ανακοίνωσαν μέσα από συνέντευξή τους στην κρατική τηλεόραση ότι ο γάμος τους έληξε και ότι επί χρόνια βρίσκονταν σε διάσταση.

Η Λουντμίλα Πούτινα έκανε πολύ σπάνια δημόσιες εμφανίσεις και η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν στην ορκωμοσία του Πούτιν τον Μάιο του 2012.

Εκπρόσωπος του Πούτιν δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για τα μελλοντικά σχέδια της πρώτης κυρίας της Ρωσίας ή για το που σκοπεύει να εγκατασταθεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Διαβάστε

Tο διαζύγιο του ο Πούτιν μπροστά στις κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ

Πούτιν: Η κρίση της Κύπρου ανέδειξε το έλλειμμα εμπιστοσύνης ΕΕ – Ρωσίας

Αποθεώνει τον Πούτιν ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

“Μην πουλήσεις S 300 στη Συρία θα γίνει πόλεμος” – Νετανιάχου προς Πούτιν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ μετά τις απειλές για δασμούς λόγω της Γροιλανδίας: Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ την Κυριακή
«Η ΕΕ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της με τη Δανία και τον λαό της Γροιλανδίας, οι δασμοί θα υπονόμευαν τις διατλαντικές σχέσεις και θα έθεταν τον κίνδυνο μιας επικίνδυνης καθοδικής πορείας»,
Γροιλανδία 10
Μακρόν: Αν ο Τραμπ υλοποιήσει την απειλή για δασμούς, η Ευρώπη θα απαντήσει συντονισμένα
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα που τόνισε ότι «συντονίζω μια κοινή απάντηση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό το θέμα»
Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν