Κόσμος

Ορκίζεται η κυβέρνηση του Λέτα στην Ιταλία – Ποιοι είναι οι υπουργοί

«Μια κυβέρνηση με πολλές γυναίκες, με γνώμονα την γνώση και την ανανέωση» χαρακτήρισε την νέα του κυβερνητική ομάδα ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέττα.

Από τα κύρια αξιώματα, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η Έμμα Μπονίνο, των ριζοσπαστών. Ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας Αντζελίνο Αλφάνο, είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στο σημαντικό, επίσης, υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετείται η ‘Αννα Μαρία Καντσελιέρι, τεχνοκράτης, μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας, επελέγη ο Ενρίκο Τζοβαννίνι, επικεφαλής του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου.

Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για προσωπικότητες που δεν είχαν έως τώρα καμία κυβερνητική εμπειρία.

Στην κυβέρνηση μετέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα, από την κεντροαριστερά, ο Λαός της Ελευθερίας του Μπερλουσκόνι και το μετριοπαθές κέντρο του Μόντι.

Στις 11.30 ώρα Ιταλίας, η νέα κυβέρνηση θα ορκισθεί ενώπιον του Ιταλού προέδρου. Την Δευτέρα και την Τρίτη, προβλέπεται η ψήφος εμπιστοσύνης της βουλής και της γερουσίας.

«Είναι μια κυβέρνηση πολιτική, υπέρ του συμφέροντος της χώρας και της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Λέτα ορκίζεται αύριο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ

“Να δοθεί τέλος στην ακυβερνησία” – Τι δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας

Γκρίλο: Η Ιταλία θα χρεοκοπήσει το φθινόπωρο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο δικαστήριο ράπερ συγκροτήματος της Ιρλανδίας - Ύψωσε σε συναυλία τη σημαία της Χεζμπολάχ, κατηγορείται για τρομοκρατία
Στο «μικροσκόπιο» βίντεο των μελών του συγκροτήματος καθώς φέρεται να έλεγαν συνθήματα υπέρ της Χαμάς και της Χεζμπολάχ και κατηγορούσαν το Ισραήλ για «γενοκτονία στη Γάζα»
Kneecap
Χαμενεΐ: «Η μάχη ξεκινά» – Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς, το Ιράν εκτοξεύει υπερηχητικό πύραυλο και ο Τραμπ έτοιμος να πατήσει το κουμπί της εμπλοκής
Εκκωφαντική σιωπή από τον Λευκό Οίκο μετά τις συνομιλίες Τραμπ με Νετανιάχου - «Χτυπήσαμε εγκαταστάσεις παραγωγής μηχανών φυγοκέντρησης και όπλων στο Ιράν» υποστηρίζει το Ισραήλ
Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αναχαιτίζει πυραύλους που εκτοξεύονται από το Ιράν