Κόσμος

Αναβλήθηκε η κατάθεση της πριγκίπισσας της Ισπανίας για διαφθορά

Η κλήτευση για τις 27 Απριλίου της Ινφάντας Κριστίνα, κόρης του βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, αναβλήθηκε προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να εξετάσει την προσφυγή που κατέθεσε κατά της απόφασης αυτής ο αρμόδιος εισαγγελέας κατά της διαφθοράς.

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο, ο οποίος την Τετάρτη είχε κλητεύσει για εξέταση την Ινφάντα στα πλαίσια των ερευνών στην υπόθεση διαφθοράς με κύριο κατηγορούμενο τον σύζυγό της Ινιάκι Ουνδαγαρίν, επεσήμανε πως «δεν συμφωνεί να διατηρηθεί» η προβλεπόμενη ημερομηνία.

Ο εισαγγελέας, που δηλώνει αντίθετος στην απόφαση της κλήτευσης της 47χρονης Ινφάντας, εκτιμώντας πως δεν υπάρχουν «τεκμήρια» που να στηρίζουν την υποψία της «συνεργασίας» με τον σύζυγό της στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσω ενός οργανισμού παροχής αποκλειστικών υπηρεσιών «Ινστιτούτου Νόος», στον οποίο προέδρευε, κατέθεσε σήμερα προσφυγή ζητώντας αναβολή της εξέτασης.

«Όταν θα υπάρξει απόφαση για την προσφυγή, και εάν το περιεχόμενό της το επιτρέπει, θα καθορισθεί μία νέα ημερομηνία», δηλώνει στην ανακοίνωσή του το δικαστήριο.

Δηλώνοντας πως τα επιχειρήματά του εδράζονται «στην αρχή της ισότητας έναντι του νόμου», ο εισαγγελέας εκτιμά πως η απαγγελία κατηγοριών κατά «ενός προσώπου για γεγονότα που, εκ των προτέρων, δεν παρουσιάζουν παραπτωματικό χαρακτήρα, ισοδυναμεί τουλάχιστον με μεροληπτική αντιμετώπισή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kατασκοπευτικό θρίλερ με γερμανίδα φίλη του Βασιλιά Κάρλος

Χειρουργήθηκε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος

Στους ανακριτές για φοροδιαφυγή ο γαμπρός του βασιλιά Κάρλος

Βράβευσαν τους Ισπανούς που έκαναν το συγκλονιστικό βίντεο για την Ελλάδα

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Ράφα και εξέφρασε την στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό
H Αμερικανίδα ηθοποιός, τόνισε τη σημασία της ταχείας αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται
Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την περιοχή κοντά στο συνοριακό σταθμό Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα της Αιγύπτου
Κραν Μοντανά: Ιταλοί, Γάλλοι, Πολωνοί οι περισσότεροι τραυματίες – «Δεν ξέρω αν ο γιος μου είναι στο νεκροτομείο ή στο νοσοκομείο»
Αγώνας για την ταυτοποίηση των θυμάτων - Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, 100 εγκαυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Ερωτηματικά για τα μέτρα ασφαλείας, στο μικροσκόπιο τα βίντεο με την φωτιά να εξαπλώνεται στο ταβάνι
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά 5