Κόσμος

Spiegel: Η αλ Κάιντα σχεδιάζει την απαγωγή γερμανών και βρετανών στη Λιβύη

Η αλ Κάιντα σχεδιάζει την απαγωγή γερμανών και βρετανών πολιτών στη Λιβύη, αναφέρει το εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel επικαλούμενο πηγές των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η Γερμανία και η Βρετανία είναι δύο από τις πολλές δυτικές χώρες που την Πέμπτη κάλεσαν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν την πόλη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, λίγες ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση ισλαμιστών ενόπλων στη γειτονική Αλγερία.

Η Βρετανία επικαλέστηκε “συγκεκριμένη και επικείμενη” απειλή προς τους δυτικούς που βρίσκονται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, αλλά οι βρετανικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Το Spiegel, επικαλούμενο πηγές στην Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), έγραψε σήμερα ότι η αλ Κάιντα και άλλες ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν επιθέσεις με στόχο βρετανούς και γερμανούς πολίτες στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Μετά τη Βρετανία άλλες δύο χώρες ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη Βεγγάζη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr