Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Eurobank: “Προσηλωμένη η κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις”

Eurobank: “Προσηλωμένη η κυβέρνηση στις μεταρρυθμίσεις”

Η βελτίωση της εμπιστοσύνης των αγορών απαιτεί προσήλωση της κυβέρνησης στην εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Eurobank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας, επισημαίνοντας ότι η μείωση των περιθωρίων αποδόσεων των ελληνικών 10-ετών ομολόγων οδηγεί σε βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση πρέπει να επιτύχει έσοδα Euro2,6 δισ. για το 2013 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για να αποφευχθεί η λήψη νέων μέτρων περικοπής δαπανών, επισημαίνουν επίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2012, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση ήταν 15,7 δισ. ευρώ μειωμένο κατά 7,1 δισ. ευρώ ή -31,2% σε ετήσια βάση. Το έλλειμμα ήταν μειωμένο κατά -3,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο στόχο για το 12μηνο του 2012. Το πρωτογενές έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2012 διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση -44,5% σε ετήσια βάση ή -24,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο στόχο για το δωδεκάμηνο του 2012. Σύμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού 2013, την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την 1η Αναθεώρηση του 2ου Προγράμματος Σταθεροποίησης της Ελληνικής Οικονομίας (Δεκέμβριος 2012) το έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης του 2012 εκτιμάται στο -6,6% του ΑΕΠ.

Οι αναλυτές της Eurobank εκτιμούν ότι ο στόχος που περιλαμβάνεται στον Προϋπολογισμό 2013 είναι επιτεύξιμος με δεδομένη την ομαλή ροή των εσόδων του Προϋπολογισμού του 2012. Το ενδεχόμενο μιας αρνητικής έκπληξης από την πλευρά των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου και επιστροφών φόρων για το δωδεκάμηνο του 2012 δεν έχει αποκλειστεί ακόμη, προσθέτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Eurobank: Aναγκαίο να αποφευχθεί η τμηματική καταβολή της δόσης

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε