Οικονομία

Δεν εισπράττονται τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ

Την παραδοχή ότι τα εκατοντάδες χιλιάδες πρόστιμα που επιβάλει το ΣΔΟΕ είναι πολύ δύσκολο να εισπραχθούν από το κράτος έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή.

Ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει ότι οι εκθέσεις που έχει αποστείλει το ΣΔΟΕ στις αρμόδιες ΔΟΥ και τα τελωνεία της χώρας, από το 2009 έως τις 30.11.2012, για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειες επί θεμάτων προστίμων και οφειλών φορολογουμένων ανέρχονται συνολικά σε 116.648.

Σημειώνει πάντως πως «η είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν συνεπεία ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ καθίσταται δυσχερής, λόγω του μεγάλου ύψους αυτών αλλά και του γεγονότος ότι οι υπόχρεοι καταβολής τους φυσικά ή νομικά πρόσωπα στερούνται, στις πλείστες των περιπτώσεων, περιουσιακών στοιχείων κατά το χρόνο επιβολής και βεβαίωσης αυτών».

Διαβάστε επίσης:
Διπλό χαράτσι τον Ιανουάριο στα ακίνητα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα