Κόσμος

“Το FBI παρακολουθεί όσους έχουν iPhone και iPad”

Μια ομάδα χάκερς ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους ένα αρχείο με λίστες του FBI, όπου αναγράφονται οι κάτοχοι εκατομμυρίων iPhones και iPads.

Η ομάδα με την ονομασία “Antisec” δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο ένα περιληπτικό αρχείο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, περιέχει τους σειριακούς αριθμούς ενός εκατομμυρίου συσκευών της Apple. Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομάδα κατάφερε να βρει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων ανθρώπων που είχαν αγοράσει συσκευές της Apple.

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα θέτει το ερώτημα πως γίνεται το FBI να έχει στην κατοχή του τέτοιου είδους πληροφορίες. Μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, ορισμένες εφαρμογές είχαν το δικαίωμα να συλλέγουν παρόμοιες πληροφορίες, αλλά η Apple έχει πλέον απαγορεύσει να φαίνεται ο σειριακός αριθμός των συσκευών.

Όπως δήλωσε η Antisec, ο λόγος για τον οποίο δημοσιοποίησε το περιληπτικό αρχείο είναι για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ομάδας είναι βάσιμοι. Το πλήρες αρχείο, το οποίο απέκτησε τον Μάρτιο από το netbook ενός πράκτορα του FBI στη Νέα Υόρκη, περιέχει μια λίστα 12 εκατομμυρίων συσκευών.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, οι ισχυρισμοί της Antisec δεν έχουν επιβεβαιωθεί ότι είναι βάσιμοι, παρόλα αυτά η εκπρόσωπος τύπου του FBI αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θριαμβευτική η επιστροφή του Τζίμι Κίμελ - Τριπλασίασε τα ποσοστά του με ρεκόρ δεκαετίας στην τηλεθέαση
Το ABC επιβεβαίωσε την αύξηση της τηλεθέασης, αναφέροντας ότι σχεδόν 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την εκπομπή - ένας αριθμός που δεν περιλαμβάνει μετρήσεις από υπηρεσίες streaming
Ο Τζίμι Κίμελ
Τα drones στο Άαλμποργκ ακολούθησαν παρόμοιο μοτίβο με αυτά που σταμάτησαν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης
Πληθαίνουν τα σενάρια για ρωσική εμπλοκή - Η αστυνομία ανέφερε ότι ο σκοπός των drones ήταν άγνωστος και δεν ήταν σαφές ποιος τα έλεγχε, αλλά πετούσαν με αναμμένα τα φώτα τους
Κινητοποίηση στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης 1
Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στο Λευκό Οίκο χωρίς δημοσιογράφους: Η δέσμευση που ελπίζει να πάρει ο Τούρκος πρόεδρος
Στο τραπέζι των επαφών αναμένεται να μπει το θέμα των F-35, ενώ ο Τραμπ είναι πολύ πιθανόν να θέσει στον Τούρκο πρόεδρο το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
Τραμπ - Ερντογάν