Κόσμος

Απολύονται 4.000 άτομα απο τη Motorola

Τα 2/3 των θέσσων εργασίας που θα καταργηθούν, αφορούν στις ΗΠΑ.

Να προχωρήσει στην κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας – με τα δύο τρίτα του αριθμού αυτού να αφορούν θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ- αποφάσισε η αμερικανική εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Motorola, όπως αναφέρει στον ιστότοπό της η εφημερίδα Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Οπως έγινε γνωστό, η εταιρία, που εξαγοράστηκε τον Μάιο από την Google, αντιμετωπίζει αξεπέραστες οικονομικές δυσκολίες. “Η Motorola ανακοίνωσε στους εργαζόμενούς της χθες πως πρόκειται να απολύσει το 20% του προσωπικού της και να κλείσει το ένα τρίτο των 94 γραφείων της ανά τον κόσμο”, τονίζει η εφημερίδα.

Το ένα τρίτο από τις 4.000 απολύσεις αφορά τις ΗΠΑ, επιβεβαιώνει στους Τάιμς ο νέος γενικός διευθυντής της εταιρείας Ντέινς Γουντσάιντ.

Με την κίνηση αυτή, η Google επιδιώκει να βγάλει τη Motorola από τις μη επικερδείς αγορές και να σταματήσει να κατασκευάζει κάποια από τα 12 σημερινά μοντέλα της, εστιαζόμενη σε ορισμένα μόνο με ειδικά χαρακτηριστικά.

Η Motorola θα σταματήσει επίσης τις δραστηριότητές της στην Ασία και να επικεντρώσει το ερευνητικό και αναπτυξιακό της έργο στο Σικάγο, στο Σάνιβιλ (Καλιφόρνια) και το Πεκίνο.

Το προηγούμενο έτος, η Motorola είχε επιχειρήσει να κυκλοφορήσει την ταμπλέτα Xoom, κίνηση που δεν είχε μεγάλη εμπορική απήχηση.

Η Motorola εξαγοράσθηκε τον Μάιο, έναντι 12,9 δισ. δολαρίων από τη Google, απόκτημα που επιτρέπει στον Διαδικτυακό γίγαντα να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα από το σχεδιασμό ως την κατασκευή κινητών τηλεφώνων με λογισμικό σύστημα Android αλλά και τον έλεγχο 17.000 ευρεσιτεχνιών.

Η Motorola Mobility, τμήμα της παλαιότερης Motorola, που κατασκευάζει μόνο κινητά και εξαγοράστηκε από τη Google, ήδη είχε καταθέσει τις πρώτες ευρεσιτεχνίες για κατασκευή κινητών τηλεφώνων από τη δεκαετία του ’70. Για αρκετό διάστημα αποτελούσε τη δεσπόζουσα εταιρεία στον χώρο, όμως απώλεσε την ευκαιρία των smartphones, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο στερέωμα της κινητής τηλεφωνίας, που σήμερα ελέγχεται από την Apple και τη νοτιοκορεάτικη Samsung.

Διαβάστε

Πρόστιμο 22.5 εκατ. δολάρια στη Google!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ερντογάν γυρίζει την πλάτη στην πρόσκληση Χριστοδουλίδη – «Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη “νότια” Κύπρο»
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν θέλει λύση. Δεν θέλει ισότητα και δικαιοσύνη. Θέλει να κάνει τους Τουρκοκύπριους παρίες στην ίδια τους την πατρίδα»
Ο Ταγίπ Ερντογάν
Εικόνες και βίντεο από τη συντριβή αεροσκάφους σε σχολείο στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 19 νεκροί, δύο παιδιά ανάμεσά τους
Πάνω από 100 τραυματίες, 20 σε κρίσιμη κατάσταση - «Ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Νιώσαμε μια δόνηση σαν σεισμό. Και κατόπιν όλα τυλίχθηκαν στις φλόγες» περιέγραψε 18χρονος
Μπαγκλαντές
Σκοτεινές συμπτώσεις στην Ισπανία: Νεκρός Ουκρανός πρώην αξιωματούχος στο ίδιο μέρος όπου είχε δολοφονηθεί Ρώσος πιλότος
Ο 61χρονος Ihor Hrushevskyi βρέθηκε νεκρός στην πισίνα - Στο ίδιο συγκρότημα στην Ισπανία είχε δολοφονηθεί Ρώσος πιλότος που είχε αυτομολήσει στην Ουκρανία
Πισίνα