Κόσμος

Επισήμως η παραίτηση του Τσαρλς Νταλάρα από το IIF

Ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα στην Ουάσιγκτον η αποχώρηση του Τσαρλς Νταλάρα από την ηγεσία του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του IIF, Φρανκ Βογκλ, ο 62χρονος γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, κατά τη θερινή σύνοδο του IIF που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο κ. Βογκλ επισημαίνει ότι ο κ. Νταλάρα ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του IIF, εδώ και αρκετό καιρό πως αισθάνθηκε ότι έφτασε η στιγμή, μετά από 19 χρόνια ως γενικός διευθυντής.

Όπως σημειώνεται, το διοικητικό συμβούλιο διεξάγει έρευνα για τον διάδοχο και ότι ο κ. Νταλάρα θα συνεργαστεί μαζί με το συμβούλιο για να εξασφαλιστεί μια “ομαλή μετάβαση” και πως στο IIF συμμετέχουν άνω των 450 εταιρειών παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών απ’ όλο τον κόσμο.

Ο κ. Νταλάρα είχε ταυτίσει το όνομά του με τη διαδικασία του PSI για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Στο μεταξύ, οικονομικοί αναλυτές στις ΗΠΑ, όπως καταγράφεται σε σχετικά δημοσιεύματα, αναμένουν με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα της συνόδου του IIF στην Κοπεγχάγη, για την κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις στην Ισπανία και η αυξανόμενη πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, δημιουργούν “συνθήκες ανασφάλειας” στις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκε ο Τσαρλς Νταλάρα που χειρίστηκε το ελληνικό “κούρεμα”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ανάρτηση στην οποία αυτοαποκαλείται «προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας»
Η ανάρτηση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ δημοσιεύτηκε λίγες μέρες μετά από μια στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, κατά την οποία συνελήφθη ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ 7
Ο τραγικός θάνατος της 23χρονης Ρουμπίνα που διαδήλωνε στο Ιράν - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι και δεν επέτρεψαν την ταφή της
Η νεαρή γυναίκα, κουρδικής καταγωγής και με καταγωγή από τη Μαριβάν, πυροβολήθηκε πισώπλατα από κοντινή απόσταση, με τη σφαίρα να τη χτυπά στο κεφάλι
Η Ρουμπίνα Αμινιάν 11
Χάος στο Ιράν με 500 νεκρούς και διαδικτυακό «μπλακ άουτ» – Νέο μήνυμα Τραμπ: «Εξετάζουμε δυνατές επιλογές»
«Οι ιρανοί ηγέτες τηλεφώνησαν» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι «βρίσκεται σε προετοιμασία συνάντηση (...) Θέλουν να διαπραγματευτούν»
Καπνός από φωτιά σε τζαμί της Τεχεράνης, μπροστά από πλήθος συγκεντρωμένων αντικαθεστωτικών διαδηλωτών
Ανανεώθηκε πριν 55 λεπτά
39
Θρίλερ στην Κύπρο: «Μυστηριώδης» θάνατος στη ρωσική Πρεσβεία και εξαφάνιση Ρώσου επιχειρηματία
Οι έρευνες απαγορεύτηκαν στις κυπριακές αρχές από την ρωσική Πρεσβεία, αφού κάνουν λόγο για αυτοχειρία, ενώ αναζητείται και ισχυρό πρώην μέλος της Uralkali, εντείνοντας τις ανησυχίες για πιθανή εμπλοκή γεωπολιτικών συμφερόντων στην Κύπρο
Αστυνομία της Κύπρου 15