Κόσμος

Μέρκελ: “Όποιο κόμμα και να κερδίσει θα πρέπει να τηρήσει το μνημόνιο”

Επιμένει η Άγκελα Μέρκελ ότι ο νικητής των εκλογών στην Ελλάδα όποιος και να είναι θα πρέπει να σεβαστεί το μνημόνιο και ότι αυτό έχει ειπωθεί σε όλα τα ελληνικά κόμματα.

“Η Ελλάδα οφείλει να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της για λιτότητα, προκειμένου να παραμείνει στην ευρωζώνη», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή της, στο Βερολίνο, με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι.

«Πάντα λέγαμε ότι ευχόμαστε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ζώνης του ευρώ. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να σεβαστεί η επόμενη κυβέρνηση το μνημόνιο, που έχει υπογραφεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε η κ. Μέρκελ και επισήμανε ότι αυτό «έχει ειπωθεί σε όλα τα ελληνικά κόμματα». Χαρακτήρισε, δε, το μνημόνιο «απαραίτητο» και πρόσθεσε ότι «αποτελεί τη βάση για μια θετική εξέλιξη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η καγκελάριος διέψευσε τις πληροφορίες περί πιέσεων από το Βερολίνο προς τη Μαδρίτη, προκειμένου να προσφύγει η τελευταία στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι χώρες, οι οποίες επιθυμούν αλληλεγγύη, υποβάλλουν οι ίδιες αίτημα», δήλωσε και υποστήριξε πως «διαθέτουμε ό,τι χρειάζεται για τη σταθερότητα» της ευρωζώνης. «Τώρα εναπόκειται στην κάθε χώρα να απευθυνθεί σε εμάς», επισήμανε, αναφέροντας και ότι «υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον να μπορέσουν όλες οι οικονομικές περιοχές να αναπτυχθούν σταθερά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Bundesbank: Ελλάδα και Ισπανία “γονατίζουν” την γερμανική οικονομία

Πρόντι:”Η ελληνική κρίση θα λυθεί”

Γερμανία: Το αν θα προσφύγει η Ισπανία στο μηχανισμό είναι δικό της θέμα

Τσίπρας ή Μερκελ, ποιος θα πατήσει το κουμπί για την Grexit;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ελληνοαμερικανός μουσικός Γιώργος Σμαραγδής σκοτώθηκε στο Μανχάταν όταν οδηγός άνοιξε την πόρτα, τον έριξε από το πατίνι και τον παρέσυρε φορτηγό
Ο 44χρονος διακομίστηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Bellevue, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Ο ομογενής μουσικός, Γεώργιος Σμαραγδής 1