Πολιτική

Με τον Γκάλη, τον Αντώνη, την Μαργαρίτα και τ’ άλλα παιδιά…

Πριν από 25 χρόνια, το 1987 υπήρχαν χώρες όπως η ενιαία Γιουγκοσλαβία, η Σοβιετική Ενωση, οι παίκτες του μπάσκετ φορούσαν στενά σορτσάκια και η Ελλάδα σε λίγες ώρες από τώρα σήκωνε το ευρωπαϊκό με τις βολές του Καμπούρη με 101-103 νικώντας την τότε υπερδύναμη Σοβιετική Ενωση.



Eίχε προηγηθεί η αναμέτρηση στον ημιτελικό με την Γιουγκοσλαβία όπου έγινε το πρώτο θαύμα και φύγαμε νικητές με 81-77.

Τότε ήταν στο απόγειό της δόξας του ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν μόλις 36 ετών…

Εκείνο το βράδυ τραβήχτηκε μια φωτογραφία που θα μείνει στην ιστορία. Οι παίκτες της εθνικής μας δέχονταν συγχαρητήρια στα αποδυτήρια και δυο επιφανείς πολίτες πήγαν για τα συγχαρίκια. Ο Αντώνης Σαμαράς ήδη 10 χρόνια βουλευτής στην Μεσσηνία με τη ΝΔ και η Μαργαρίτα Παπανδρέου σύζυγος του πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου.

Πως ένας απλός βουλευτής φωτογραφήθηκε με την Πρώτη Κυρία της Ελλάδας;

Μάλλον η εξήγηση είναι απλή:

Ο Αντώνης και ο Γιώργος ήταν συμφοιτητές και συγκάτοικοι και μάλιστα για περίπου τρία χρόνια κάνανε κολλητή παρέα. Τους ένωναν οι αγώνες κστά της χούντας. Κοινό σημείο είναι όμως και το γεγονός ότι προέρχονται και οι δύο από πολιτικές δυναστείες.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να γίνει γιατρός. Έπειτα από μια διάλεξη του John Kenneth Galbraith, εντυπωσιάστηκε τόσο, που στράφηκε στα οικονομικά, από όπου και αποφοίτησε το 1974.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο Αμχερστ για να γίνει μαθηματικός αφού είχε ικανότητες μικρού Ευκλείδη στην τριγωνομετρία. Ωστόσο αποφοίτησε στην κοινωνιολογία το 1975.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το θαύμα του ‘87 (VIDEO)

Παπανδρέου – Σαμαράς: Από συγκάτοικοι στο πανεπιστήμιο, συγκάτοικοι στο… Μαξίμου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13