Πολιτική

Πρόθεση ψήφου : ΝΔ 25,6% ΣΥΡΙΖΑ 23,4%

Μικρό προβάδισμα στην ΝΔ στην πρόθεση ψήφου αλλά μεγάλο στην παράσταση νίκης, δίνει νέα δημοσκόπηση της Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρίας που έγινε την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Μαΐου για λογαριασμό του Euro2day.

Με αναγωγή του 19,3% που συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι, η ΝΔ είναι οριακά μπροστά με 25,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 23,4%, το ΠΑΣΟΚ 14,3%, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 8,5%, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,7%, το ΚΚΕ 5,8%, η Χρυσή Αυγή 4,7%, η συνεργασία Δράσης- Δημιουργία Ξανά στο 3,2%, και ο ΛΑΟΣ στο 2,1%.

Μεγάλη είναι η διαφορά και στην δημοσκόπηση αυτή όσον αφορά στη παράσταση νίκης.
Η Ν.Δ παίρνει 68,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,5%.

Πολύ διαφωτιστικά είναι τα ποσοστά που προκύπτουν στην ερώτηση ”Θα θέλατε η χώρα να παραμείνει ή να φύγει από το ευρώ; Κι αν ναι να παραμείνει πάση θυσία;”
Εδώ το 78,6% θέλει μεν το ευρώ αλλά μόνο το 34,9% το θέλει πάση θυσία.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ψέματα για τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για τον ΦΠΑ» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Για να τον ενημερώσουμε, η οδηγία αυτή - 2022/542, - καλεί τη χώρα μας να εφαρμόσει μειωμένους - ή ακόμη και μηδενικούς - συντελεστές ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα και φάρμακα»
Ο Σωκράτης Φάμελλος 2
ΠΑΣΟΚ: Αμετανόητος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η χώρα δεν αντέχει άλλο πισωγύρισμα
«Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζητούν συνέπεια, ασφάλεια, αξιοπιστία και εντιμότητα. Έννοιες που κακοποιήθηκαν βάναυσα από το σύστημα Μητσοτάκη»
Σημαία του ΠΑΣΟΚ