Πολιτική

Σύλβα Ακρίτα: Την Δευτέρα η κηδεία της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην πολιτικό - Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θλίψη έχει σκορπίσει η απώλεια της Σύλβας Ακρίτα, η μητέρα της Έλενας Ακρίτα, που έφυγε την Τρίτη 23.12.2025 από τη ζωή, με τον πολιτικό κόσμο να αποχαιρετά την ασυμβίβαστη πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Η κηδεία της Σύλβας Ακρίτα, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, στη 1:30 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και επιθυμία της οικογένειας είναι όποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά το Κέντρο Ημέρας Αττικής “Ελένη Αγάθωνος” το οποίο παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά θύματα κακοποίησης ή παραμέλησης. Την ανακοίνωση για την κηδεία της Σύλβας Ακρίτα έκανε η κόρη της, Έλενα μέσα από ανάρτησή της στα social media.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

«Θα αποχαιρετήσουμε την Σύλβα Ακρίτα τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στη 1:30 στο Α’ Νεκροταφείο Αθήνα, Αίθουσα Τελετών.
Για όποιον επιθυμεί δωρεά στο Κέντρο Ημέρας Αττικής “Ελένη Αγάθωνος” το οποίο παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά θύματα κακοποίησης ή παραμέλησης.
IBAN: GR7801717260006726114486518, δικαιούχος: Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, τράπεζα Πειραιώς» αναφέρει η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα.

 

Ποια ήταν η Σύλβα Ακρίτα

Η Σύλβα-Καίτη Ακρίτα γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1928 στη Θεσσαλονίκη, σε οικογένεια Μικρασιατών προσφύγων. Πατέρας της ήταν ο Κωνσταντίνος Γιαβάσογλου, γερουσιαστής με το κόμμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος αργότερα, ως υπουργός Πρόνοιας, αφιέρωσε το έργο του κυρίως στη στέγαση των προσφύγων. Μητέρα της ήταν η Λουκία Ρουσσίδη.

Στη διάρκεια της ζωής της γνώρισε τον Λουκή Ακρίταπολιτικόδημοσιογράφο και συγγραφέα, την περίοδο που εκείνος ήταν γενικός γραμματέας και βουλευτής της Ε.Π.Ε.Κ. Αργότερα, ως υπουργός Παιδείας της Ένωσης Κέντρου, υπήρξε πρωτεργάτης της ιστορικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Παντρεύτηκαν το 1954 και απέκτησαν μία κόρη, την Έλενα Ακρίτα, δημοσιογράφο, συγγραφέα και βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 8
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 125