Κόσμος

Νοθεία υπέρ του Πούτιν «είδαν» και οι παρατηρητές του ΟΟΣΑ

Οι συνθήκες των εκλογών ευνοούσαν σαφώς τον Βλαντιμίρ Πούτιν εκτιμούν οι διεθνείς παρατηρητές και ζητούν έρευνα.

Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία σημαδεύθηκαν από σημαντικές ατασθαλίες κατά την καταμέτρηση των ψήφων και η προεκλογική εκστρατεία σαφώς ευνόησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρεται στη έκθεση των διεθνών παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

“Η εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας επιδεινώθηκε σαφώς κατά την καταμέτρηση των ψήφων και αξιολογείται αρνητικά (από τους διεθνείς παρατηρητές) στο περίπου 1/3 των εκλογικών τμημάτων εξαιτίας ατασθαλιών στη διαδικασία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αποστολής.

“Αν και οι υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών ήσαν σε θέση να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα προεκλογική εκστρατεία, οι συνθήκες ευνοούσαν σαφώς έναν υποψήφιο, τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν…

Αυτή η εκλογική διαδικασία έδειξε ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος νικητής με απόλυτη πλειοψηφία, προς αποφυγήν ενός δεύτερου γύρου. Ωστόσο, η επιλογή των ψηφοφόρων ήταν περιορισμένη, ο προεκλογικός ανταγωνισμός δεν ήταν ισότιμος και έλειπε ένας ανεξάρτητος διαιτητής», καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, σε μία αναφορά στον ρόλο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

“Δεν υπήρξε πραγματικός ανταγωνισμός και η κατάχρηση των κυβερνητικών μέσων διασφάλισε ότι το αποτέλεσμα δεν θα διακυβευθεί”, αναφέρει ο Τόνι Πίκουλα, μέλος της αποστολής των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. “Το χαρακτηριστικό των εκλογών είναι ότι το αποτέλεσμα πρέπει να μην είναι βέβαιο. Αυτό δεν ίσχυσε στη Ρωσία”, πρόσθεσε.

Η ομάδα των παρατηρητών του ΟΑΣΕ και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητεί επίσης τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τις καταγγελίες περί ατασθαλιών στην εκλογική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κλάμα δεν έπεισε κανέναν – Νέες διαδηλώσεις κατά του Πούτιν

Σάρωσε τα πάντα και έβαλε τα… κλάματα ο Πούτιν!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
7
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 24