Κόσμος

Νεκρός από τη γρίπη των πτηνών στο Μεξικό

Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του φετινού χειμώνα από τον ιό Η1Ν1 ήταν στο Μεξικό.

Ο θάνατος καταγράφηκε στην μεξικανική πολιτεία Τλατσκάλα, περίπου 160 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας.

Ο υπουργός Υγείας Χεσούς Φραγκόσο Μπερνάλ δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί στην πολιτεία οκτώ κρούσματα της γρίπης H1N1 από τον Δεκέμβριο.

Ένας άνδρας η ταυτότητα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, εισήχθη σε νοσοκομείο στην Τλατσκάλα στα μέσα Δεκεμβρίου.

“Το υπουργείο Υγείας έλαβε την επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς των εργαστηρίων ότι ο θάνατός του οφειλόταν στον ιό”, ανέφερε ο Φραγκόσο Μπερνάλ.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι άλλοι επτά ασθενείς νοσηλεύονται και βρίσκονται στην διαδικασία ανάρρωσης ενώ η Τλατσκάλα έχει τεθεί υπό καθεστώς επιδημιολογικού ελέγχου.

Το 2009 μια επιδημία γρίπης που προκαλεί ο H1N1 με προέλευση το Μεξικό είχε προκαλέσει διεθνή υγειονομικό συναγερμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Διαφωνία με ΗΠΑ για την μελλοντική διακυβέρνηση στη Γάζα – «Όχι» σε στρατιώτες από Τουρκία και Κατάρ
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας εκτελεστικής επιτροπής που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα του «Συμβουλίου Ειρήνης», στο οποίο θα προεδρεύει ο ίδιος ο Τραμπ, ενώ περιλαμβάνει τον Χακάν Φιντάν και τον Άλι αλ Θαουάντι
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου