Κόσμος

Αγριεύουν στην Κύπρο – Διαφωνούν κάθετα με την τρόικα

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας κατέστησε σαφές ότι διαφωνεί πλήρως με τις προτάσεις τις τρόικας για ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών και χρήση των εσόδων από το φυσικό αέριο για εξόφληση του δανείου το οποίο ζητάει η Κύπρος.

Σε ομιλία του στα εγκαίνια κτιρίου Κοινοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι πρέπει να διατηρηθεί ο καθοριστικός ρόλος του κυπριακού κράτους σε ζητήματα κρίσιμα, ιδιαίτερα για την ημικατεχόμενη Κύπρο, όπως ο έλεγχος του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού, των λιμανιών και μέρους των τηλεπικοινωνιών.

Επίσης, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται το κράτος ως ατμομηχανή της ανάπτυξης, προστάτη των αδυνάμων και φρουρό του εθνικού και συλλογικού συμφέροντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Απλώς σκοτώστε τους»: Σάλος μετά τις δηλώσεις του σχολιαστή του Fox News Μπράιαν Κίλμιντ για τους άστεγους
Ο δημοφιλής παρουσιαστής του Fox & Friends σόκαρε προτείνοντας την εκτέλεση αστέγων με ψυχικά νοσήματα, προκαλώντας κύμα αγανάκτησης και εκκλήσεις για την παραίτησή του
Η εκπομπή Fox & Friends
1
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Πατριάρχης Ιεροσολύμων συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη: Γάζα και Άγιοι Τόποι στο επίκεντρο
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «γενοκτόνο» τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δήλωσε πως είναι απαράδεκτες οι ενέργειες του Ισραήλ που στοχεύουν να βλάψουν το ιστορικό της καθεστώς και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων 4
Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα «γλιτώσει»
«Έχει την επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο. Απέδειξε πως μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και ότι αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα»
Βλαντιμίρ Πούτιν 8