Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκαρφάλωσε στη βασιλική του Αγίου Πέτρου και «φώναξε»: Φτάνει με τον Μόντι (ΦΩΤΟ)

Σκαρφάλωσε στη βασιλική του Αγίου Πέτρου και «φώναξε»: Φτάνει με τον Μόντι (ΦΩΤΟ)

Έναν -αν μη τι άλλο- πρωτότυπο τρόπο να εκφράσει τη διαμαρτυρία του με την πολιτική Μόντι βρήκε ένας 47χρονος επιχειρηματίας.

Τι έκανε ο Μαρτσέλλο Ντι Φινίτσιο; Σκαρφάλωσε στον τρούλο της βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και κρέμασε πάνω στο οποίο είχε γράψει: Βοήθεια! Φτάνει με τον Μόντι, με την Ευρώπη, με τις πολυεθνικές, πρόκειται μόνο για κοινωνική σφαγή».

Οι Ντι Φινίτσιο μπήκε στην εκκλησία αργά το απόγευμα, παρέμεινε στο εσωτερικό της, και τελικώς, κατάφερε να βγει έξω από ένα απ’ τα μικρά παράθυρα που βρίσκονται στον τρούλο του Αγίου Πέτρου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού, έτρεξαν να τον πείσουν να κατέβει, δεδομένης και της επικινδυνότητας της διαμαρτυρίας.


Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο ο Ντι Φινίτσιο. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, τον περασμένο Ιούλιο είχε καταφέρει να ανέβει, για πρώτη φορά, στον τρούλο του Αγίου Πέτρου, για να διαμαρτυρηθεί κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν, που αναφέρεται στην απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών και την αύξηση του ανταγωνισμού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μόντι λέει με τον δικό του τρόπο ότι δεν θέλει να είναι άλλο πρωθυπουργός!

Σκηνές πανικού στο μετρό του Μιλάνου – Έτρεχαν να προλάβουν το τελευταίο τρένο ΦΩΤΟ

Συνέλαβαν τον πρώην επικεφαλής της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι

32 χρόνια πήρε 200.000 ευρώ επιδόματα ως… τυφλός! – Το βίντεο όμως άλλα δείχνει!

Γιος δημάρχου χαιρετά φασιστικά στην Μύκονο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε