Κόσμος

Αμετάκλητη η απόφαση Γιούνκερ να αποχωρήσει από το Eurogroup

 Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup έως το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2013, είναι "αμετάκλητη".

“Η απόφασή μου είναι οριστική και αμετάκλητη”, δήλωσε ο Γιούνκερ στον Τύπο, διευκρινίζοντας ότι ο συνδυασμός της θέσης του ως Πρωθυπουργού με εκείνη του Προέδρου του Eurogroup δεν είναι πλέον “συμβατός”.

Την Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνόδου του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Γιούνκερ ζήτησε από τους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ να ορίσουν τον διάδοχό του.

“Μετά την ανανέωση της θητείας μου, είχα πει ότι θα αποχωρήσω (αυτή τη χρονική στιγμή). Γι’ αυτό ζήτησα από τα μέλη του Eurogroup να βρουν έναν άλλο υπουργό” για να τον αντικαταστήσει, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης κατέχει το αξίωμα αυτό από τη δημιουργία του, το 2005, και η θητεία του τυπικά έληγε στις 17 Ιουλίου.

Στις αρχές Ιουλίου, ο Γιούνκερ, ο οποίος αρχικά είχε πει ότι θέλει να αποχωρήσει, δήλωσε ότι είναι “έτοιμος να παρατείνει” την θητεία του κατά έξι μήνες, ζητώντας σε αντάλλαγμα τον διορισμό ενός άλλου Λουξεμβούργιου, του Ιβ Μερς, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Αυστριακός καγκελάριος θα είναι ο διάδοχος του Γιούνκερ;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην Βραζιλία: Νεκρή η 11χρονη σταρ του Netflix, Milena Brandao - Έπαθε 12 καρδιακές ανακοπές μέσα σε δύο μέρες
Η Μιλένα Μπραντάο απεβίωσε εννέα ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων έντονων συμπτωμάτων πονοκεφάλου. Η είδηση έχει συγκλονίσει τον καλλιτεχνικό χώρο της Βραζιλίας, όπου η μικρή ηθοποιός ήταν ιδιαίτερα αγαπητή
Η 11χρονη Βαζιλιάνα ηθοποιός, Μιλένα Μπραντάο 3
Πρίγκιπας Λούις: Όλο σκανταλιές στις εκδηλώσεις για το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου – Οι πόζες και το τρολάρισμα στον αδελφό του
Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καταγράφεται η στιγμή που ο Τζορτζ φτιάχνει τα μαλλια του και δευτερόλεπτα αργότερα ο Λούις μιμείται την κίνηση του αδελφού του
Ο πρίγκιπας Λούις με τον πατέρα του, πρίγκιπα Γουίλιαμ