Ελλάδα

Τους διώχνουν, αλλά επιστρέφουν – Ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα η λαθρομετανάστευση

Κάθε μέρα, οι ελληνικές αρχές απελαύνουν τουλάχιστον 26 λαθρομετανάστες. Αλλά το μόνο που κάνουν είναι μια... τρύπα στο νερό. Γιατί εκείνοι που μπαίνουν στη χώρα είναι πολλαπλάσιοι από εκείνους που φεύγουν!

Όλα αυτά και πολλά άλλα που αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι η λαθρομετανάστευση είναι χρόνιο, άλυτο πρόβλημα για τη χώρα μας, προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία παρουσίασε στη Βουλή ο Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Θανάση Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με αυτά, μόνο το πρώτο 10μηνο του χρόνου απελάθηκαν συνολικά 7.951 λαθρομετανάστες, ενώ από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου προωθήθηκαν σε Πακιστάν και Αφγανιστάν, με ειδικές πτήσεις τσάρτερ, 178 λαθρομετανάστες.

Την ίδια στιγμή, το Σωματείο των Συνοριοφυλάκων αποκαλύπτει και κάποια άλλα στοιχεία: σε διάστημα 1,5 μήνα πέρασαν από τα σύνορα στον Έβρο 9.700 λαθρομετανάστες.

 Όλα αυτά ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι αιτήσεις για άσυλο έρχονται… βροχή!

Μέχρι τον Οκτώβριο εξετάστηκαν 6.400 αιτήσεις για άσυλο που εκκρεμούσαν από πέρυσι και έγιναν δεκτές οι 43.
Από τις 692 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν δεκτές οι 85
Χορηγήθηκαν ή ανανεώθηκαν 106 αιτήματα ασύλου και άλλα 114 αιτήματα για πολιτικό άσυλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκάδα: Εντόπισαν σκάφος με 84 λαθρομετανάστες

Στο λιμάνι της Καλαμάτας οι διασωθέντες λαθρομετανάστες

Είχαν στοιβάξει σε δύο φορτηγά 60 λαθρομετανάστες

Έβρος: Ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα – Μπήκαν 9.700 λαθρομετανάστες σε 1,5 μήνα!

Ηγουμενίτσα: Η Ιταλία μας επέστρεψε 62 λαθρομετανάστες!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο μικροσκόπιο η μονωτική ταινία της βόμβας στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη - Ξεσκονίζουν τα βίντεο της περιοχής
Εντύπωση πάντως προκαλεί στους έμπειρους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης, ενώ ούτε υπήρξε κάποιο προειδοποιητικό μήνυμα
Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη
Λέκκας: Καμιά ανησυχία για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθου  
Αναφορά έκανε και στην σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, η οποία διήρκεσε περίπου έναν μήνα, με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο. «Ευτυχώς σταμάτησε, αλλά ήταν ικανό χρονικό διάστημα για να επηρεάσει τις κρατήσεις», σχολίασε.
Το ναυάγιο της Ζακύνθου