Κόσμος

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: λύση για την Ελλάδα οι εκλογές

Ως την πιο κατάλληλη λύση για την Ελλάδα τη συγκεκριμένη στιγμή το ΕΛΚ θεωρεί τις εκλογές και σε καμιά περίπτωση ένα δημοψήφισμα που σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος θέτει σε κίνδυνο το ευρώ και την Ένωση.

«Η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 Οκτωβρίου, ούτε την σταθερότητα του ευρώ”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Joseph Daul υπενθύμισε τους όρους του άρθρου 4 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Τα κράτη μέλη διευκολύνουν την Ένωση στην εκπλήρωση της αποστολής της και απέχουν από τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου ικανού να θέσει σε κίνδυνο την πραγματοποίηση των στόχων της Ένωσης» και ζήτησε από την Ελλάδα να σεβαστεί τόσο το πνεύμα, όσο και τους όρους του άρθρου.
Ένα δημοψήφισμα σύμφωνα με τον κ Daul θα προκαλούσε μεγάλη αβεβαιότητα και έτσι η λύση των πρόωρων εκλογών προκρίνεται ως η πιο ενδεδειγμένη.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Ο Πούτιν δεν «ψάρωσε» από τις απειλές Τραμπ – Θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι να πάρει αυτό που θέλει
«Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να θέλει περισσότερα ουκρανικά εδάφη και ο Τραμπ έχει μικρή επιρροή πάνω του» υποστηρίζουν πηγές πληροφόρησης από το Κρεμλίνο
Πούτιν Τραμπ
10
Συρία: Οι κυβερνητικές δυνάμεις «έπνιξαν στο αίμα» το αντάρτικο των Δρούζων στην Σουέιντα παρά την εμπλοκή του Ισραήλ
Επετεύχθη κατάπαυση του πυρός στην πόλη μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που είχαν αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες
Συρία - Σουέιντα
Ανανεώθηκε πριν 57 λεπτά