Κόσμος

Όταν Άνγκελα Μέρκελ βγαίνει Live στο YouTube

Η Γερμανίδα καγκελάριος μαθαίνει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία! Για πρώτη φορά σήμερα απευθύνθηκε στους πολίτες της χώρας σε απευθείας σύνδεση με τη βοήθεια του YouTube.

“Κυρία Μέρκελ, πώς είναι δυνατόν οι βουλευτές να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους μισθούς τους; Στις επιχειρήσεις δεν είναι εργαζόμενοι που αποφασίζουν τους μισθούς τους”. Η ερώτηση αυτή είναι μια από τις 10 που επελέγησαν από τους “κυβερνοναύτες”, από τις περίπου 1.800 που ελήφθησαν και στις οποίες η πρωθυπουργός απαντά στο YouTube.

Οι Γερμανοί επέλεξαν να την ρωτήσουν για πολύ διαφορετικά θέματα, όπως η ασφάλιση υγείας, η νομιμοποίηση της κάνναβης, οι συντάξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις ερωτήσεις δεν αφορούσε την τρέχουσα κρίση στη ευρωζώνη.

Για κάθε ερώτηση, η καγκελάριος έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις, βασιζόμενη π.χ. σε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για να εξηγήσει τα εισοδήματα των βουλευτών.

Η Άνγκελα Μέρκελ, που κυβερνά τη Γερμανία από το 2005, δημοσιοποιεί κάθε Σάββατο στον δικτυακό της τόπο ένα podcast βίντεο για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Έχει επίσης προσλάβει για εκπρόσωπό της έναν πρώην παρουσιαστή κεντρικού βραδινού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί δυτικούς πολέμιους της woke ατζέντας να μείνουν στη Ρωσία: Βίζα σε όσους «τιμούν τις παραδοσιακές ρωσικές ηθικές αξίες»
Το «Anti-Woke-Βίζα», όπως λέγεται ανεπίσημα το πρόγραμμα των θεωρήσεων βάσει κοινών αξιών, ξεκίνησε ο πρόεδρος Πούτιν τον Αύγουστο του 2024
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ
Τα τελευταία λόγια των πιλότων πριν την συντριβή του Air India - «Σταμάτησε η τροφοδοσία καυσίμων, πέφτουμε, βοήθεια»
Το προκαταρκτικό πόρισμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η ινδική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών δυστυχημάτων (AAIB), δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα για τα αίτια και δεν αποδίδει ευθύνες για το δυστύχημα
Συντριβή αεροπλάνου στην Ινδία
Τρεις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές κατά της Clan del Golfo στην Κολομβία - Πρόκειται για το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών
«Εκτιμάται ότι εξαιτίας των τεσσάρων αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας, έχουν εξοντωθεί περίπου 30 - 40 μέλη της Clan del Golfo», ανέφερε ο κολομβιανός υπουργός Άμυνας
Πράκτορες της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (INTERPOL) συνοδεύουν επτά πρώην μέλη των FARC της εγκληματικής οργάνωσης Clan del Golfo, κατηγορούμενη για ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά