Κόσμος

Έγινε 60 η Τσιτσιολίνα και ακόμα προκαλεί!

Ήταν πορνοστάρ. Έγινε διάσημη γιατί αποκάλυψε το στήθος της σε ζωντανή εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης. Η Ιλόνα Στάλερ, έγινε γνωστή με το όνομα Τσιτσιολίνα και δεν σταμάτησε ποτέ να προκαλεί. Ούτε και τώρα!

Σήμερα όμως έχει βρεθεί στο κέντρο μιας έντονης δημόσιας διαμάχης εξαιτίας της βουλευτικής σύνταξης ύψους 39.000 ευρώ ετησίως που πρόκειται να αρχίσει να εισπράττει από τον Νοέμβριο, με τη συμπλήρωση των 60 της χρόνων.

Αυτό το ισόβιο επίδομα θα καταβληθεί στην ουγγρικής καταγωγής πορνοστάρ ως αποζημίωση για το γεγονός ότι θήτευσε ως βουλευτής της ιταλικής Βουλής για πέντε συναπτά έτη, από το 1987 ως το 1992.

«Κέρδισα αυτά τα χρήματα και είμαι περήφανη για αυτό. Όλοι οι πολιτικοί που είναι πρώην μέλη του Κοινοβουλίου δικαιούνται αποζημίωση και πιστεύω ότι είναι δίκαιο να την λάβω και εγώ», λέει η ίδια η Τσιτσιολίνα.

Πράγματι, ως πρώην βουλευτής με μία θητεία στο ενεργητικό της, η Στάλερ δικαιούται ό,τι ακριβώς ορίζει ο νόμος, όμως σε μια εποχή σκληρής λιτότητας κατά την οποία οι πολιτικοί απαιτούν οδυνηρές θυσίες από τον ιταλικό λαό, οι -για πολλούς υπέρογκες- βουλευτικές αποζημιώσεις βρίσκονται στο στόχαστρο πολιτών και Τύπου.

Σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση, το πλήθος των Ιταλών πολιτικών κοστίζει στους φορολογούμενους σχεδόν 1,3 δισ. ευρώ ετησίως, καθώς με τέσσερα επίπεδα διακυβέρνησης -εθνικό, τοπικό, επαρχιακό και κοινοτικό- η χώρα διαθέτει έναν υπερβολικό αριθμό εκπροσώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αρχηγός του ακροαριστερού κόμματος, Ζαν Λυκ Μελένσον θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027
«Έχουμε λιγότερο από ένα χρόνο μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από την πλευρά μας, όλα είναι έτοιμα – υπάρχει ομάδα, πρόγραμμα και ένας μοναδικός υποψήφιος» λέει ο Μελανσόν
Ζαν Λικ Μελανσόν
Deutsche Welle: Μεγαλύτερος ο φόβος της Γερμανίας για απόσυρση πυραύλων Tomahawk παρά για την αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών
Προβληματισμό στο Βερολίνο προκαλούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ για μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας και την ακύρωση της ανάπτυξης πυραύλων Tomahawk που θεωρούνταν κρίσιμος παράγοντας αποτροπής
Tomahawk
Οι ΗΠΑ απάντησαν στην πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Οι βασικοί άξονες του ειρηνευτικού σχεδίου για την Μέση Ανατολή
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι οι μόνες επιλογές των ΗΠΑ είναι είτε μια «αδύναμη στρατιωτική επιχείρηση είτε μια μη συμφέρουσα συμφωνία»
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Εξακριβώθηκε ότι ο Κόουλ Άλεν πυροβόλησε αστυνομικό, βαραίνει το κατηγορητήριο
Ο 31χρονος Κόουλ Τόμας Άλεν, που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δηλώσει, μέχρι στιγμής, ένοχος ή αθώος
Cole Tomas Allen