Πολιτική

Τρόϊκα προς κυβέρνηση: “Βάλτε σε εργασιακή εφεδρεία όσους αντέχετε πολιτικά”

Αυτήν την φράση ή κάποια παρόμοια φέρονται να έχουν χρησιμοποιήσει οι τροϊκανοί στις συνομιλίες με την κυβέρνηση και οι πιέσεις που ασκούν είναι αφόρητες για να μικρύνει ο δημόσιος τομέας.

Οι πρωινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπορσώπου προκάλεσαν αναστάτωση αφού περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και επιτείνουν την αβεβαιότητα όσων εργάζονται σε όλο τον Δημόσιο τομέα.
Ο κ. Μόσιαλος είπε μεταξύ άλλων οτι : “Η εργασιακή εφεδρεία θα αφορά μέχρι και τα όρια του στενού δημόσιου τομέα, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και τις ΔΕΚΟ, ενώ θα υπάρξει συνολικότερη αξιολόγηση πλεονάζοντος προσωπικού.”

Πόσοι όμως θα είναι οι υπάλληλοι του δημοσίου οι οποίοι για 12 μήνες θα είναι σε αυτό το καθεστώς; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Ούτε τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη. Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, οι 11 οργανισμοί που έχει ήδη ανακοινωθεί οτι είναι υπο κατάργηση ή συγχώνευση δεν έχουν δώσει τους απολογισμούς τους.

Οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους φορείς είναι συνολικά 10.000. Πόσοι από αυτούς θα κριθεί οτι είναι πλεονάζον προσωπικό, είναι στον αέρα. Πάντως πρόσφατα στοιχεία ανέφεραν οτι συνολικά 7.000 με 8.000 θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα μπουν σε αυτό το καθεστώς.

Κι εδώ όμως τα πράγματα είναι ρευστά. Κι αυτό γιατί θα είναι και άλλοι οργανισμοί και υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν και από εκεί θα υπάρξουν οπωσδήποτε “απώλειες”.

Την ίδια ώρα στο Δημόσιο οι υπάλληλοι βλέπουν κάθε μήνα τον μισθό τους να συρρικνώνεται.

Το ενιαίο μισθολόγιο… αλλάζει πάλι και οι μειώσεις έρχονται πιο γρήγορα. Σε βάθος τριετίας και όχι σε βάθος πενταετίας.
Οι μειώσεις θα συμπεριλάβουν και τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ και έτσι μέχρι το 2014 όλοι οι υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα όπου και αν υπηρετούν θα έχουν τις ίδιες απολαβές.
Εκτός από τα επιδόματα αδείας, Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και το οικογενειακό, το ανθυγιεινό, και τα επιδόματα θέσεις και παραμεθορίου όλα τα υπόλοιπα (περίπου 96) καταργούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εργασιακή εφεδρεία από Οκτώβριο – Μειώσεις μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο

‘Ολοι οι δημόσιοι υπαλληλοι υποψήφιοι για εφεδρεία – Μόσιαλος: “Θα αξιολογηθούν όλοι ακόμα και των υπηρεσιών που δεν κλείνουν”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βία ανηλίκων: Kids Wallet, κοινωνική εργασία στο σχολείο και δημιουργία τεχνικών γυμνασίων – Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν
Το Kids Wallet είναι διαθέσιμο από τις 12:00 το μεσημέρι ενώ μέσα στα μέτρα που προτείνονται είναι η κοινωνική εργασία στο σχολείο αντί αποβολών και η δημιουργία τεχνικών γυμνασίων
Μαθητές στο προαύλιο σχολείου 7
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1