Κόσμος

Γίνονται κι αλλού! Bloger «ξεσκεπάζει» τις κομπίνες των Ιταλών βουλευτών

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Spider Truman", ένας πρώην υπάλληλος του ιταλικού Κοινοβουλίου αποφάσισε να βγάλει στη φόρα τα άπλυτα των βουλευτών.

Αποκάλυψε λοιπόν μέσω διαδικτύου και φτιάχνοντας μια σελίδα στο Facebook, τα οικονομικά προνόμια που συνεχίζουν να συνδέονται με το βουλευτικό αξίωμα.

Τα προνόμια στα οποία γίνεται αναφορά ξεκινούν από την χρήση των αστυνομικών συνοδειών. Σύμφωνα με τον υπάλληλο μεγάλο μέρος των βουλευτών χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς για να συνοδεύουν με αυτοκίνητο τις συζύγους τους στην διάρκεια της ημέρας και τις. . . ερωμένες τους την νύχτα.

Οι αποκαλύψεις συνδέονται και με μια ειδική ασφάλεια που καλύπτει όλες τις κλοπές στο εσωτερικό του κοινοβουλίου. Ο Ιταλός πρώην εποχικός υπάλληλος της βουλής, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε συμβάσεις έργου που διήρκεσαν, συνολικά, 15 χρόνια, γράφει στο Facebook ότι μέσα στο κοινοβούλιο, εξαφανίζονται φουλάρια, γούνες, σημειώνονται συνεχώς “ύποπτες” κλοπές ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά.

Οι Ιταλοί γερουσιαστές και βουλευτές, μόλις καταγγείλουν το συμβάν, λαμβάνουν αμέσως χρηματική αποζημίωση ίσης αξίας με τα αγαθά που εκλάπησαν.

Δεν έλειψε μια αναφορά στα ταξίδια και τις αγορές αυτοκινήτων: κατά τα λεγόμενα του Ιταλού μπλόγκερ (παράλληλα με το Facebook έχει αναρτήσει το όλο κείμενο και στο προσωπικό του ιστολόγιο, στην διεύθυνση http://isegretidellacasta.blogspot.com/) οι Ιταλοί βουλευτές ταξιδεύουν συνεχώς με εισιτήρια που καλύπτονται από ειδικά επιδόματα και συγκεντρώνουν μπόνους και κάρτες μιλίων.

Ανά τακτά διαστήματα τα “εξαργυρώνουν” με δωρεάν εισιτήρια για συγγενείς και φίλους.

Για τις αγορές αυτοκινήτων, οι ειδικές προσφορές και οι εκπτώσεις, αγγίζουν το 20% της κανονικής τιμής που ισχύει στην αγορά.

Ο “Spider Truman” υπόσχεται σειρά νέων αποκαλύψεων και ολοκληρώνει τις μέχρι τώρα αναφορές στο “μέγαρο της εξουσίας” προσθέτοντας ότι “στην Βουλή της Ρώμης, προσελήφθησαν υπάλληλοι του εσωτερικού κουρείου, με μηνιαίο μισθό 11.000 ευρώ”.

Οι θαυμαστές του στο Facebook ξεπέρασαν τις 100.000 μέσα σε τρεις ημέρες. Όπως τονίζουν όμως σχολιαστές, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο μυστηριώδης πρώην εποχικός υπάλληλος, δεν παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζει

Ο ιταλικός Τύπος υπενθυμίζει ότι οι συνολικές αποδοχές των Ιταλών γερουσιαστών και βουλευτών, αγγίζουν τις 14.000 ευρώ το μήνα.

Παρά τα έκτακτα οικονομικά μέτρα συνολικού ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ που μόλις εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο, οι περικοπές που συνδέονται με το σύνολο των εξόδων του πολιτικού συστήματος, είναι τελικά ελάχιστες.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, υπόσχεται άμεσες παρεμβάσεις “για να μπορέσουν να πεισθούν οι Ιταλοί ότι το κοινοβούλιο δεν είναι ένας χώρος όπου μια κάστα προνομιούχων προσπαθεί να υπερασπισθεί μόνον τα κεκτημένα της”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στη Νέα Υόρκη: 34χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος – Ύποπτος ο σύζυγός του
Το θύμα φέρεται πως είχε καταγγείλει τουλάχιστον 9 φορές τον σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία - Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως όντως τσακώθηκαν το προηγούμενο βράδυ και λίγες ώρες μετά τον βρήκε νεκρό
Άνδρες
Ο Νετανιάχου δεν σταματάει τον πόλεμο και σχεδιάζει τον πλήρη έλεγχο της Γάζας: «Επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές όπου κρατούνται όμηροι»
«Η απόφαση ελήφθη, το Ισραήλ προχωρά στην κατάληψη της Γάζας», αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι - Κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας - Αβέβαιο το μέλλον των αμάχων
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ