Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιμένει στο ΟΧΙ η Ν.Δ. αλλά προέκυψαν και εκεί “αντάρτες”

Έλσα Παπαδημητρίου και Γιάννης Λαμπρόπουλος είναι εκείνοι που ίσως να ταχθούν απέναντι από την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά χωρίς να αποχωρήσει από τη Βουλή, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι η υπερψήφιση δεν αποτελεί προϋποθεση για το δάνειο.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ήδη θέμα κομματικής πειθαρχίας, καθώς πολλά είναι εκείνα τα στελέχη που αντιδρούν στην καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου μιας και το θεωρούν ως μονόδρομο για να ορθοποδήσει η χώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η βουλευτής Αργολίδας, Έλσα Παπαδημητρίου και γνωστή από τις ιδιαίτερες φιλικές σχέσεις με την κα Μπακογιάννη, η οποία άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, κάτι που ίσως να της κοστίσει την έξοδό της από τη Νέα Δημοκρατία.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται πως βρίσκεται και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, η στάση του οποίου αποτελεί ερώτημα αν και οι επαφές με την ηγεσία της Συγγρού είναι γνωστό πως δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Πριν κάποιες μέρες μάλιστα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του είχε αναφέρει πώς εάν ήταν εκείνος ο 151ος βουλευτής που θα έπρεπε να δώσει ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο ίσως και να το έκανε, δήλωση για την οποία μετά αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινίσεις.

Πάντως, ο κ. Μιχελάκης αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο η Έλσα Παπαδημητρίου να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, ενώ για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας αν και έχει τεθεί και επίσημα, δήλωσε ότι θα ληφθούν επ’ αυτού αποφάσεις το επόμενο διάστημα.

Η Ντόρα και ο ρόλος της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Ο κ. Μιχελάκης διευκρίνισε πως δεν υπάρχει σε εξέλιξη καμία διαδικασία αποβολής της ΝΔ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καθώς τον τελευταίο καιρό φήμες είχαν φουντώσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε αυτές τις φήμες είχαν συμβάλλει και οι φωνές από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που καταδίκαζαν με έντονο τρόπο τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη την ίδια ώρα σε επαφές που είχε με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είχε εκφράσει τις απόψεις της για το Μεσοπρόθεσμο και για την έξοδο της χώρας από την κρίση, και οι απόψεις της είχαν λάβει μεγάλης ανταπόκρισης, κάτι που σήμανε συναγερμό για πιθανή έξοδο της Ν.Δ. από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την αντικατάστασή της από το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. 

Όλα αυτά όμως βρίσκονται σε στάδιο φημολογίας και δεν ειναι καθόλου πιθανή μία τέτοια εξέλιξη.  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε