Κόσμος

Υπέρ των διαδηλωτών στη Μ. Ανατολή ο Ομπάμα

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην σημερινή ομιλία του για τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, έθεσε σαφώς την κυβέρνησή του στο πλευρό των διαδηλωτών που ζητούν αλλαγές και δημοκρατία στις χώρες τους .

Εάν δεν υπάρξει μια επιτακτική αλλαγή προσέγγισης, η Αμερική θα αντιμετωπίσει μια βαθύτατη ρήξη με τον αραβικό κόσμο, διαβεβαίωσε ο αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του που έγινε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στην οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στα επεισόδια της αραβικής Άνοιξης, με ιδιαίτερο βάρος στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της ομιλίας του στα πρόσφατα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν από την επιδρομή των αμερικανών κομάντο στο Πακιστάν όπου κρυβόταν ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, είπε ότι η αραβική επανάσταση έδειξε–κατά την άποψή του– την πλάτη της στον εξτρεμισμό.

Ο κ. Ομπάμα υπογράμμισε ότι ο Μπιν Λάντεν “απέρριπτε τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα για τους Μουσουλμάνους υπέρ ενός βίαιου εξτρεμισμού”.

Σήμερα, πρόσθεσε, οι Άραβες βλέπουν τον εξτρεμισμό της Αλ Κάιντα ως κάτι “αδιέξοδο”. Ο Μπιν Λάντεν ήταν ένας “άνθρωπος που έκανε μαζικές δολοφονίες” και με το θάνατό του το δίκτυό του “έχασε τη μάχη γιατί η πλειοψηφία των ανθρώπων είδε πως η σφαγή αθώων ανθρώπων δεν ανταποκρίνεται στην επιθυμία τους για μια καλύτερη ζωή” .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στιβ Γουίτκοφ: «Μόνο ένα θέμα μένει» για να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία – Νέα συνάντηση με Πούτιν το μεσημέρι
«Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων, κυρίως ενόψει της άφιξης του Γουίτκοφ στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Πούτιν»
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ συστήνει το «Συμβούλιο Ειρήνης»: Εκτός και η Βρετανία με αιχμηρές βολές
Είχε αρχικά επινοηθεί για να επιβλέψει την ανοικοδόμηση της Γάζας. Όμως το σχέδιο του χάρτη του προβλέπει μια πολύ ευρύτερη εντολή και όχι μόνο το ζήτημα του παλαιστινιακού εδάφους
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε στιγμιότυπο της ομιλίας του στο 56ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός
Όλη η αλήθεια για το «πλαίσιο συμφωνίας» για τη Γροιλανδία που είναι μόνο στο μυαλό του Τραμπ: Χρυσός Θόλος και ορυκτά
Το παρασκήνιο στο Νταβός, οι τρεις κωλοτούμπες σε μία μέρα, η ενότητα της Ευρώπης που χάλασε τα σχέδια του Λευκού Οίκου και το 1 εκατ. δολάρια σε κάθε κάτοικο
Γροιλανδία