Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Δώνης: Δεν κερδίζεις όταν παίζεις για το 0-0 – Θα παίξουμε σαν μεγάλη ομάδα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο τεχνικός του Ατρομήτου έχρισε ως φαβορί την ΑΕΚ αλλά τόνισε σε όλους τους τόνους ότι η ομάδα του θα παίξει επιθετικά όπως άλλωστε έχει συνηθίσει να κάνει σε όλη τη χρονιά.

Αφιέρωμα NewsIt: 55 χρόνια τελικοί κυπέλλου Ελλάδος – Δείτε σπάνια βίντεο

Η δέσμευση Χιμένεθ και το… φάρμακο του Καφέ

Ο άνθρωπος που οδήγησε τη Λάρισα στην κατάκτηση του κυπέλλου το 2007 κόντρα στον Παναθηναϊκό, θέλει να κατακτήσει το δεύτερο τρόπαιο της καριέρας του απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Η φιλοσοφία του Ατρομήτου δεν θα αλλάξει σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Δώνη,

“Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτόν το τελικό. Είναι ιστορική στιγμή για εμάς. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ατρόμητης φτάνει σε τελικό Ελλάδος. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε να τον κατακτήσουμε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Εμείς δεν θεωρούμαστε φαβορί. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα κάνουν ότι μπορούν για να το κατακτήσουμε. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα. Μερικές φορές κερδίζει ο καλύτερος και άλλες όχι. Οι τελικοί είναι ματς που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και μπορέσουμε να δείξουμε τη φιλοσοφία παιχνιδιού που έχουμε, ίσως καταφέρουμε να γείρουμε την πλάστιγγα υπέρ μας.”

Για τις δηλώσεις του Καμαρά:

“Κανένας δεν μπορεί να του απαγορέψει να πιστεύει στον εαυτό του και να πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο. Και οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις. Όπως έχουν αυτοί την πεποίθηση ότι θα πάρουν τον τίτλο, έτσι ισχύει και για εμάς. Αύριο ο Ατρόμητος θα πρέπει να παρουσιαστεί σαν μεγάλη ομάδα. Αυτοί οι παίκτες να πιστέψουν ότι είναι μεγάλης παίκτες.”

Για το αν θα παίξει αμυντικά:

“Και να θέλαμε να το κάνουμε αύριο, δεν θα μπορούσαμε. Όταν χτίζεις μία ομάδα για 2 χρόνια πάνω σε συγκεκριμένη φιλοσοφία, δεν αλλάζει σε ένα ματς. Έχουμε προσπαθήσει, βέβαια, σε κάποια ματς. Π.χ. με τον Ολυμπιακό Βόλου, μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες, όταν είχαμε υπέρ μας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, όπου δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και μας αδικούσε το τελικό σκορ, κυνηγήσαμε το αποτέλεσμα. Είμαστε ομάδα που θα παίξει με την μπάλα στα πόδια. Δεν κερδίζεις αν έχεις στόχο το 0-0. Πρέπει να βάλεις γκολ και αυτή τη φιλοσοφία θα ακολουθήσουμε και αύριο.”

Για το γεγονός ότι δεν πήρε τίτλο με την ΑΕΚ και πάει να το πάρει με τον Ατρόμητο:

“Γενικώς από τη φύση μου είμαι φιλόδοξος άνθρωπος. Πάντα πίστευα ότι θα μπορούσα να χτίσω στην ΑΕΚ μια ομάδα που θα πάρει πρωταθλήματα. Είτε από δικά σου λάθη, είτε από συγκυρίες δεν μπορείς να πετύχεις παντού. Αν αξιολογείς σωστά τις εμπειρίες σου, μπορεί να σου κάνει πολύ καλό. Αυτή με την ΑΕΚ εγώ την αξιολόγησα σωστά και μου έχει χρησιμεύσει. Δεν είμαι κομπλεξικός, έχω μάθει να σέβομαι όλους του ανθρώπους και όλες τις ομάδες, ακόμα και αν μου έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα. Είναι οι δικές μας φιλοδοξίες αύριο, όχι των αντιπάλων. Έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο ομάδες με υγεία να αντιπροσωπεύουν το ποδόσφαιρό μας στην Ευρώπη.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε