Πολιτική

Παπανδρέου:”Εξακολουθείτε να ταυτίζεστε με τον Καραμανλή” – Σαμαράς: “Στο πρόσωπό σας βλέπω τον πρώην πρωθυπουργό”

Αφορμή η συζήτηση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» της επίκαιρης ερώτησης για την ακρίβεια και την ύφεση στην αγορά που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η χώρα χρειάζεται προτάσεις και όχι εντυπώσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις «για μια άλλη, βιώσιμη οικονομία, ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης ώστε το 2011 η χώρα να βγει από την ύφεση».

«Κάνουμε έναν μαραθώνιο. Θα αντέξουμε, θα τον κερδίσουμε» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Λουκέτα, ανεργία, κατήφεια παντού είναι η θλιβερή φωτογραφία της οικονομικής πολιτικής σας» απάντησε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Κατά την παρέμβασή του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «για όλους είναι δύσκολος ο δρόμος της αλλαγής, ιδιαίτερα σε συνθήκες ύφεσης, όμως βήμα-βήμα θα τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε, όχι με στασιμότητα, όχι χωρίς να αλλάζουμε τίποτα, ούτε με δεήσεις και μαγικά τερτίπια, αλλά με βαθιές αλλαγές». Παράλληλα, κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεισφέρει σε αυτή την προσπάθεια. «Να αλλάξετε και να ξεφύγετε από το παρελθόν σας και την υπεράσπιση του προηγούμενου πρωθυπουργού, του κ. Καραμανλή με τον οποίο ταυτίζεστε» είπε.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε τη ΝΔ για τη στάση της, λέγοντας ότι ενώ κάνει κριτική για την κατάσταση στην αγορά, όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο «εσείς λέτε πάντα ‘όχι’». Το βασικό θέμα, συνέχισε ο πρωθυπουργός είναι «πώς θα αλλάξουμε το αναπτυξιακό μοντέλο, αυτό που μας έφερε εδώ, που δημιούργησε το έλλειμμα, που δημιούργησε το χρέος».

  Προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Α. Σαμαρά, όταν τον παραίνεσε «να συνεισφέρετε και να φύγετε από τη συνεχή υπεράσπιση του κ. Καραμανλή, με τον οποίο ταυτίζεστε».

«Είπαμε να τιμήσετε την πρωταπριλιά, αλλά όχι κι έτσι. Εν πάση περιπτώσει, χρόνια σας πολλά», απάντησε ο αρχηγός της Ν.Δ. και συνέχισε με μια δήλωση «απεταξάμην του παρελθόντος»:

«Σε εσάς, κύριε Παπανδρέου, βλέπω τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί κι εσείς έχετε χάσει την πραγματικότητα. Ξεκολλήστε από το μονότονο παραμύθι ότι φταίει το χθες».

«Εσείς ζείτε την πρωταπριλιά κάθε μέρα, γιατί τις ανάσες είχατε 5,5 χρόνια περιθώριο να τις δώσετε», ανταπάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Εμείς είμαστε εδώ για να απαλλάξουμε τη χώρα από τα βάρη του παρελθόντος. Είμαστε εδώ για να τα αλλάξουμε κι όχι για να κλαίμε τη μοίρα μας, ενώ στις μέρες σας η πρώτη δουλειά της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν η εμπλοκή με τους κουμπάρους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αιχμές Καραμανλή για τη Δύση και μήνυμα υπέρ της στρατηγικής σχέσης με την Κίνα: «Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στην προσπάθεια συνεργασίας με την Ευρώπη»
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ξάνθη για τη Θράκη και τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων
Κώστας Καραμανλής 8
Νίκος Χριστοδουλίδης από Βουλή: Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη
Σε συνεδρίαση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μίλησε για τους δεσμούς Ελλάδας – Κύπρου, το 1974 και το ανοιχτό τραύμα της τουρκικής κατοχής
Νίκος Χριστοδουλίδης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν σας κυνηγάει, μόνο η κουνιάδα της κυρίας Κεφαλά»
Καταγγελίες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για μεθόδευση μετά από παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου