Κόσμος

Έξι πρώην όμηροι ζητούν αποζημίωση 20 εκατ. από το κράτος

Για πλημμελή προστασία τους, έξι πρώην όμηροι των FARC ζητούν από το κράτος αποζημίωση 20 εκατ. δολαρίων. Έπαθαν ψυχολογικά τραύματα.
Έξι πρώην όμηροι των αριστερών ανταρτών των Farc αξιώνουν από το κράτος της Κολομβίας να τους αποζημιώσει με συνολικά 20 εκατ. δολάρια για τα ψυχολογικά τραύματα που υπέστησαν λόγω της κράτησής τους, καταλογίζοντας της ευθύνη για ελλιπή προστασία τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι ενδιαφερόμενοι.
 
«Ζητώ από το κράτος να χρησιμοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από τους Farc και τις άλλες παράνομες ομάδες για να καταβάλει στα θύματά τους τις αποζημιώσεις που δικαιούνται», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό RCN ο πρώην βουλευτής της περιφερειακής συνέλευσης του Βάλιε (νοτιο-δυτικά) Σιχιφρέδο Λόπες.
 
Ο Λόπες, που είχε απαχθεί το 2002 με άλλους 11 βουλευτές, που όλοι τους πέθαναν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, αξιώνει να του καταβληθούν 700.000 δολάρια σε αποζημιώσεις και τόκους.
 
Ο πρώην κυβερνήτης της επαρχίας Μέτα Άλαν Χάρα από την πλευρά του κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης ύψους 4,2 εκατ. δολάρια, έπειτα από οκταετή ομηρία.
 
Τον Ιούλιο κατέθεσαν αντίστοιχες αγωγές άλλα τέσσερα πρώην μέλη του Κογκρέσου-η Γκλόρια Πολάνκο (για 6,6 εκατ. δολάρια) , η Κονσουέλο Γκονσάλες (ζητεί 400.000 δολάρια), ο Χόρχε Χέτσεμ (3,8 εκατ. δολάρια)( και ο Ορλάνδο Μπελτράν (4 εκατ.) για τα χρόνια της ομηρίας τους (από το 2001 έως το 2008).
 
Συνολικά οι αξιώσεις των πρώην ομήρων φθάνουν τα 19,7 εκατ. δολάρια. Πριν από αυτούς, η γαλλο-κολομβιανή Ίνγκριντ Μπετανκούρ, που απελευθερώθηκε τον Ιούλιο του 2008 έπειτα από εξάχρονη ομηρία, είχε αξιώσει 8 εκατ. δολάρια από το κράτος. Η αξίωσή της είχε ξεσηκώσει την κοινή γνώμη και την ανάγκασε στο τέλος να παραιτηθεί των διεκδικήσεων της.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός
CNN: Η 18ημερη καταδίωξη του δεξαμενόπλοιου «Bella1» – Η χρήση Navy SEALs και «Night Stalkers» και ο πολύμηνος «σκιώδης στόλος»
Η κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου με (πρόχειρα ζωγραφισμένη) ρωσική σημαία ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν θα διαρρεύσουν σε άλλες χώρες
Το δεξαμενόπλοιο Bella 1 μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι η Αμερικανική Ακτοφυλακή καταδίωξε ένα πετρελαιοφόρο σε διεθνή ύδατα κοντά στη Βενεζουέλα